Γιώργος Καραϊβάζ: Σαρώνουν τα νότια προάστια οι αστυνομικοί

Σημείο δολοφονίας Γιώργου Καραϊβάζ

Αύριο το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροτομή στη σορό του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ, που δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο νωρίς σήμερα το μεσημέρι.

Του Γιώργου Σόμπολου

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται ήδη στο σημείο της μαφιόζικης εκτέλεσης και αναζητούν εικόνες από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης σπιτιών και επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής. Στόχος τους, να εντοπίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ευρήματα για τις κινήσεις των δραστών που έστησαν το καρτέρι θανάτου στον γνωστό δημοσιογράφο.

Σημείο δολοφονίας Γιώργου Καραϊβάζ
© (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Οι έως τώρα έρευνες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Άμεσης Δράσης δεν έφεραν αποτέλεσμα ως προς την ανεύρεση των δραστών σε πρώτο χρόνο. Η επίθεση κατά του Γιώργου Καραϊβάζ έχει όλα τα χαρακτηριστικά της μαφιόζικης εκτέλεσης. Οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής γνωρίζουν πού πρέπει να εστιάσουν τις έρευνές τους. Ο κύκλος των υπόπτων είναι πολύ συγκεκριμένος ως προς τους ηθικούς αυτουργούς. Οι τηλεφωνικές κλήσεις συγκεκριμένων προσώπων θα ερευνηθούν, αναφέρουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση, ενώ ήδη οι πληροφορίες μιλούν για ένα συμβόλαιο θανάτου το οποίο εκτελέστηκε.

Οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης, συνολικά 17, έχουν μεταφερθεί ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ώστε να διαπιστωθεί εάν προέρχονται από όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν, ενδεχόμενο που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Φυσικά, θα ερευνήσουν για γενετικό υλικό ή αποτυπώματα που πιθανόν άφησαν οι δράστες της δολοφονίας.

Σημείο δολοφονίας Γιώργου Καραϊβάζ
© (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η νεκροτομή του γνωστού δημοσιογράφου θα γίνει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός απροόπτου, αύριο το πρωί. Η σύζυγός του και το παιδί του είναι σε κατάσταση σοκ. Δεν μπορούσαν με τίποτα να φανταστούν ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν είχε αφήσει κάποιο υπονοούμενο ότι ένιωθε φόβο ή ότι είχε δει κάτι που να τον παραξενεύει στην καθημερινότητά του. Οι συνάδελφοί του είναι συγκλονισμένοι με την απώλεια και με τον τρόπο που κάποιοι επέλεξαν να «φύγει».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα