Βατόπουλος για Πάσχα: Οι μετακινήσεις θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας

Αστυνομικός έλεγχος για τις μετακινήσεις
(EUROKINISSI)

Μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί ακόμα τι θα γίνει με τις μετακινήσεις μέσα στο Πάσχα, δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, ο καθηγητής μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Άλκης Βατόπουλος. Όπως τόνισε ο ίδιος αυτό θα εξαρτηθεί τόσο από την πορεία της πανδημίας, όσο και την τήρηση των περιοριστικών μέτρων. 

«Τα κρούσματα μέχρι στιγμής είναι πάρα πολλά, βέβαια το ποσοστό νόσησης είναι μικρότερο μιας και έχει μετατεθεί η ηλικία προς τους νεότερους και οι ηλικιωμένοι εμβολιάζονται. Είναι μια ισορροπία τρόμου ανάμεσα στα καλά και στα κακά νέα» τόνισε. Ερωτηθείς για το «αν καλώς ανοίγουν τα λύκεια αύριο», ο κ. Βατόπουλος δήλωσε πως «από απόλυτης υγειονομικής πλευράς δεν θα έπρεπε να ανοίξει τίποτα μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός. Το θέμα είναι πόσο αυτό το πράγμα είναι ρεαλιστικό και πρακτικό και πόσα περισσότερα προβλήματα δημιουργούνται απ΄ όσα λύνονται. Συνεπώς κρίθηκε πως είναι σκόπιμο, να ανοίξουν τα λύκεια με αυτήν την ιστορία των self tests, το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι μια πρόβα, το πως λειτουργεί όλο το σύστημα».

Εμβολιασμός πολίτη σε εμβολιαστικό κέντρο
(EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Με την σειρά του, ο καθηγητής φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Ευάγγελος Μανωλόπουλος μίλησε για τους εμβολιασμούς και για τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την AstraZeneca. O ίδιος τόνισε πως «οι πολίτες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, που έχουν προγραμματίσει. Το εμβόλιο είναι ασφαλές και πρέπει να το κάνουν. Το θέμα που έχει ανοίξει είναι αν πρέπει να μπει όριο ηλικίας, προς τα κάτω όμως και για ποιους πρέπει να μπει, εκεί υπάρχει μια διαφοροποίηση μεταξύ των χωρών και της Ελλάδας».

«Το όφελος από το εμβόλιο είναι πολύ μεγαλύτερο από το πιθανόν πρόβλημα σε όλες τις ηλικίες μέχρι τα 30», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Βατόπουλος και δήλωσε υπέρ μιας στρατηγικής που θα χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο τα τεστ αντίγονου.

Τέλος για το Πάσχα, εκτίμησε ότι τα μέτρα για το εορταστικό τραπέζι θα είναι αντίστοιχα των Χριστουγέννων, ενώ ο κ. Μανωλόπουλος υποστήριξε ότι αν επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού σε περιοχές με χαμηλό ιικό φορτίο.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα