Ανοίγουν αύριο τα λύκεια - «Πρόβα τζενεράλε» για τα self tests

Self test
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Πρόβα τζενεράλε κάνουν αύριο τα self tests, με το άνοιγμα των λυκείων και αναμένεται να δούμε πως θα λειτουργήσει το νέο «εργαλείο» της κυβέρνησης απέναντι στην αναχαίτηση της πανδημίας. Από σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να υποβάλουν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, τα αποτελέσματα των τεστ και με την υπόδειξη της σχετικής βεβαίωσης που θα εκδώσει το σύστημα, θα έχουν τη δυνατότητα αύριο να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. 

Crash test αποτελεί η επιστροφή των μαθητών Λυκείου στη δια ζώσης εκπαίδευση, καθώς ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η διαδικασία με τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, θα ληφθούν στην πορεία οι αποφάσεις και για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος μιλώντας στο News2u.gr υπογράμμισε πως δεδομένου, ότι μαθητές της Γ' Λυκείου έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα μέσω της τηλεκπαίδευσης σχεδόν όλη τη σχολική χρονιά, κρίνει πως θα πρέπει οι υποψήφιοι να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις με το παλιό σύστημα, χωρίς την επιβολή της κλιμακωτής βάσης, εφιστώντας έτσι την προσοχή του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το άνοιγμα των λυκείων θα λειτουργήσει ως οδηγός για το άνοιγμα των δημοτικών και των γυμνασίων που δρομολογείται για τις 10 Μαΐου. 

Απολύμανση σε σχολείο
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Μεγάλη η ανταπόκριση μαθητών - εκπαιδευτικών για τα self tests

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα self tests. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν διατεθεί σε τουλάχιστον 315.000 δικαιούχους από 10.055 φαρμακεία. Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε χθες, Σάββατο, στο ΦΕΚ (1440/B'/10.04.2021), τα τεστ θα πρέπει να διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη ημέρα της Δευτέρας και Πέμπτης, κάθε σχολικής εβδομάδας και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος θα πρέπει να πραγματοποιείται δηλαδή κάθε Κυριακή και Τετάρτη, καθώς συνιστάται η πραγματοποίησή του να γίνεται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Τέλος, να σημειωθεί πως η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με την σειρά της έχει δηλώσει πως οι αποφάσεις για δημοτικά - γυμνάσια θα παρθούν μετά το Πάσχα.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα