Παγώνη: Οι διασωληνωμένοι θα αυξηθούν, υπάρχει μεγάλος αριθμός νοσηλευομένων

Γιατροί σε ΜΕΘ
(EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

«Είναι πολύ θετικό που διαγνώστηκαν οι μαθητές και οι καθηγητές και δεν θα πάνε στο σχολείο, αποφεύγοντας έτσι τη διασπορά του ιού. Είχαμε απόλυτο δίκιο για τα self tets» δήλωσε στην εισαγωγική της τοποθέτηση μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Open η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη . 

Ερωτηθείσα για τον δείκτη θετικότητας που έπεσε και για την έντονη κινητικότητα των πολιτών, μιας και έχουν ανοίξει τα καταστήματα και επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, η κ. Παγώνη δήλωσε πως «έχουμε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει Covid-19 και έχουμε πιεστεί αρκετά ψυχολογικά. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο μετά από έναν χρόνο» τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως «για τα μικρά καταστήματα δεν είχαμε στοιχεία ότι υπήρχε αύξηση της μετάδοσης του ιού».

Πολίτες με μάσκες
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ EUROKINSSI)

Για το αν μπορούμε με τα self tests να μεταβούμε σε άλλο νομό το Πάσχα, η κ. Παγώνη δήλωσε πως «θα ελεγχθεί η κατάσταση, αν έχουμε φτάσει σε έναν επαρκή αριθμό εμβολιασμών. Θα δούμε εκείνη την εβδομάδα τόσο τον αριθμό των κρουσμάτων όσο και την πορεία των εμβολιασμών» δήλωσε.

Μάλιστα σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Κρήτη αλλά και το γεγονός πως Γερμανός τουρίστας βρέθηκε θετικός στον ιό, η κ. Παγώνη ανέφερε πως «όταν κυκλοφορούν σε γκρουπ οι τουρίστες, είναι πιο ελεγχόμενη κατάσταση».

«Ο αριθμός των διασωληνωμένων θα αυξηθεί, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός νοσηλευομένων» τόνισε. Τέλος, πρόσθεσε πως θα αρχίσει να προετοιμάζεται η εστίαση να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους, καθώς δεν «υπάρχει λόγος να παραμένουν άλλο κλειστά».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα