Δεκάδες βίντεο στα χέρια του τμήματος Ανθρωποκτονιών για τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ

Οικία Καραϊβάζ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής εξακολουθούν να αναζητούν τα κλειστά κυκλώματα σπιτιών και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αλίμου αλλά και άλλους κεντρικούς δρόμους από και προς τον συγκεκριμένο δήμο, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τις κινήσεις των δολοφόνων.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, έως και αυτή τη στιγμή τα βιντεοληπτικά υλικά που έχουν συλλεχθεί είναι πάρα πολλά, πλην όμως κανένα από αυτά δεν δείχνει εκ πρώτης όψεως ικανό να δώσει στοιχεία ώστε να κατευθυνθούν οι διωκτικές αρχές προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έχει συνταράξει όχι μόνο τους συναδέλφους του, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για ένα χτύπημα κατά της ελευθεροτυπίας, κατά της ελεύθερης διακίνησης απόψεων.

Οι εκτελεστές τον δολοφόνησαν με δέκα σφαίρες, πλήττοντας διάφορα σημεία του σώματος του γνωστού δημοσιογράφου. Άδειασαν στην κυριολεξία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αστυνομικός της Ασφάλειας Αττικής που συμμετέχει στις έρευνες, έναν γεμιστήρα εναντίον του. Το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής που διενεργεί τις έρευνες, το τμήμα Ανθρωποκτονιών, βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς δεν είναι μόνο οι έρευνες στον χώρο όπου σημειώθηκε η δολοφονία και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στην ιστοσελίδα που διατηρούσε και στο κινητό τηλέφωνο, στο οποίο ψάχνουν να βρουν το παραμικρό ίχνος που θα σας οδηγήσει στην ταυτότητα των δραστών.

Δολοφονία Καραϊβάζ αστυνομία
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πώς «εξαφανίστηκε» το μηχανάκι των δραστών

Οι αστυνομικοί περιμένουν από την άρση απορρήτου να δουν τα μηνύματα και τις συνομιλίες του γνωστού δημοσιογράφου ενώ ήδη «ξεψαχνίζουν» τα κείμενα στην ιστοσελίδα που διατηρούσε, bloko.gr. Όπως ανέφερε αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες, τα πράγματα κάθε άλλο παρά εύκολα είναι, καθώς τα κείμενα που δημοσίευε σε καθημερινή βάση ο Γιώργος Καραϊβάζ είναι τόσο πολλά, που θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να αναλυθούν. Προς το παρόν, οι αστυνομικοί θεωρούν πως στην επίθεση ναι μεν συμμετείχαν δύο άτομα ως δολοφόνοι, ο οδηγός της μηχανής και ο συνεπιβάτης -ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε 17 φορές κατά του Γιώργου Καραϊβάζ-, ωστόσο υπάρχουν και άλλα άτομα τα οποία φαίνεται να έπαιξαν περιφερειακό ρόλο. Για τους αστυνομικούς, είναι σχεδόν βέβαιο πως υπήρχε ομάδα υποστήριξης, η οποία «εξαφάνισε» με κάποιον τρόπο το μηχανάκι με το οποίο διέφυγαν οι δολοφόνοι από τον τόπο της επίθεσης.

Αυτό είναι το ζήτημα, αυτό είναι το σημαντικό στοιχείο σε αυτή τη φάση για τους αστυνομικούς, να εντοπίσουν δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης οι δράστες της δολοφονίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα στέκια που αναζητούν οι αστυνομικοί τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ επικρατεί πλήρης ησυχία. Όπως αναφέρθηκε μάλιστα χαρακτηριστικά, «όλοι είναι μαζεμένοι και δηλώνουν παντελή άγνοια για το περιστατικό». Είναι λογικό, αναφέρει η ίδια πηγή, καθώς αυτή η ενέργεια θα προκαλέσει εκτεταμένες έρευνες σε ανθρώπους που επιζητούσαν την πλήρη ανωνυμία και ηρεμία ώστε να μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους χωρίς να έχουν στην... πλάτη τους αστυνομικούς να τους ερευνούν.

Είναι αξιοσημείωτο πως στην υπόθεση εξακρίβωσης των στοιχείων των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ δεν έχει εμπλακεί μόνο το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αλλά και άλλες υπηρεσίες, καθώς για την Αστυνομία το χτύπημα κατά ελευθεροτυπίας, όπως έχει χαρακτηριστεί η δολοφονία του δημοσιογράφου, απαιτεί τη συμβολή πολλών υπηρεσιών.

Πιθανόν οι δράστες να χρησιμοποίησαν μονοπάτια

Οι έρευνες που έχουν γίνει έως τώρα σε λιμάνια, αεροδρόμια και άλλους χώρους - πύλες εξόδου από τη χώρα μας δεν έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Αν και πιστεύεται ότι οι δράστες είναι από το εξωτερικό, δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη τα οποία να παραπέμπουν σε ανθρώπους οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας για μια τέτοια ενέργεια, αναφέρουν πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι πάρα πολύ πιθανό οι δράστες να χρησιμοποίησαν μονοπάτια, εάν τελικά είναι δολοφόνοι εισαγωγής, όπως λέγονται στην πιάτσα, για να διαφύγουν στο εξωτερικό και όχι κάποια νόμιμη πύλη εξόδου από τη χώρα. Η Αστυνομία, και συγκεκριμένα το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, έχει λάβει μέχρι στιγμής δεκάδες καταθέσεις από φίλους, συγγενείς και συνεργάτες του Γιώργου Καραϊβάζ, ώστε να εντοπίσουν και το παραμικρό στοιχείο που θα τους βοηθήσει στις έρευνες. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει μέχρι και αυτή τη στιγμή ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν είναι πλέον στη ζωή.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα