Δολοφονία Καραϊβάζ: Βαλκάνιοι εκτελεστές με «άνωθεν εντολή»

Βαλκάνιους εκτελεστές και συμβόλαιο θανάτου που προϋποθέτει «βαθιά κατάδυση» του χεριού στην τσέπη βλέπουν «μπαρουτοκαπνισμένες» αστυνομικές πηγές, περιγράφοντας το προφίλ φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι  της περασμένης Παρασκευής στον Άλιμο.  

«Δεν ήταν η πρώτη φορά που προσπάθησαν να βγάλουν από τη μέση τον Καραϊβάζ»

Σημερινές πληροφορίες, μάλιστα, λένε πως «δεν ήταν η πρώτη φορά που, το τελευταίο χρονικό διάστημα, προσπάθησαν να βγάλουν από τη μέση τον Γιώργο Καραϊβάζ».

Διαδρομές και ενδεχόμενοι συνδετικοί κρίκοι του υποκόσμου με τους εκπροσώπους της νομιμότητας συνιστούν εξαιρετικά ενδιαφέροντα κομμάτια ενός παζλ «πνιγμένου» στο ανθρώπινο αίμα. Και δεν είναι μόνο το γεγονός αυτό καθαυτό που φέρνει στο μυαλό το Μεντεγίν, την πόλη της Κολομβίας, γενέτειρα του Πάμπλο Εσκομπάρ.

Είναι και η εκτίμηση που αρθρώνεται, αναπόδεικτα ως τώρα, αλλά χωρίς μεγάλες αναστολές από αυτούς που την αρθρώνουν, ότι η άνανδρη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ «ήταν κατά γράμμα εκτέλεση μιας άνωθεν εντολής».

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Άνωθεν… Σε ποια κλίμακα; Της νομιμότητας ή του υποκόσμου ή μήπως κάποιου ή κάποιων συνδετικών  κρίκων των δύο «κόσμων», με επίφαση νομιμότητας; Φορούν… μπλέιζερ ή … γαλόνια οι σκοτεινοί εντολείς;

Ερωτήματα όλα αυτά που πρέπει να απαντηθούν σε απόλυτο βαθμό, αν πράγματι θέλουν την πλήρη διαλεύκανση του τραγικού επιλόγου μιας ιστορίας που όζει βυθισμένη στο σκοτάδι όσοι την ευαγγελίζονται και την προβλέπουν
– κι όχι όσοι απλώς την εύχονται.

Μέχρι τώρα, αντί απαντήσεων σε αυτά τα ερωτήματα, εισπράττεται ένα νεύμα του κεφαλιού ή μια αδιόρατη κίνηση των ματιών, που μας ανακατευθύνει στους φακέλους που διερευνούσε ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Μεταξύ αυτών, και κάποια ίχνη για κάποιες εκτιμήσεις, εμφανή για κάποιες άλλες, αδιόρατα, διαφθοράς μέσα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. Ακούγονται «ταξίδια» χρήματος σε αυτό το «πέλαγος», επιχειρηματίες, άνωθεν παρεμβάσεις, βαθιά λαρύγγια πρώην και νυν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Ο Γιώργος είχε μια δίκη στο καλεντάρι του στην οποία επρόκειτο να καταθέσει – και διεμήνυε παντού ότι έχει να πει πολλά για πολλούς, χωρίς φόβο και πάθος. 

Ποιος, λοιπόν, ήθελε να κλείσει το στόμα του Γιώργου Καραϊβάζ λίγο πριν από μια δίκη που η εξέλιξή της ενδεχομένως θα δημιουργούσε βαρύτατα τετελεσμένα για κάποιους, ίσως, υπεράνω πάσης υποψίας;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που στέλνουν σαφές μήνυμα ότι η υπόθεση αυτή θα κλείσει οριστικά όταν ακουστούν καθαρά τα ονόματα των εντολέων της δολοφονίας, όσο κι αν οι ίδιοι άνθρωποι εκτιμούν ότι αυτό απαιτεί περπάτημα σε πολύ δύσκολους δρόμους.