Ρόδος: Έφτασαν οι Ολλανδοί για τις δοκιμαστικές διακοπές στο all inclusive ξενοδοχείο

Ρόδος
Πηγή: Mitsis Grand Hotel Beach Hotel

Χθες, Δευτέρα 12/4, κατέφθασαν στη Ρόδο 189 τουρίστες από την Ολλανδία, οι οποίοι συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα για το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου. Οι Ολλανδοί θα παραμείνουν στο νησί έως και τις 19/4. Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιηθεί, τα άτομα είναι διαφόρων ηλικιών και έφτασαν χθες, στις 17.40, στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» με μια πτήση της αεροπορικής εταιρείας Transavia.

Σημειώνεται πως οι τουρίστες θα περάσουν τις οκτώ ημέρες σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι διακοπές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοιού είναι ασφαλείς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι τουρίστες που έφτασαν στη χώρα μας είναι κατενθουσιασμένοι, ενώ οι Ροδίτες επιφυλακτικοί. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη» είπε η 25χρονη Amy Smulders, γραφίστρια, που ταξίδεψε με την αδελφή της στο νησί, και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ περίεργο να είμαι εδώ, αλλά είμαι ενθουσιασμένη που πηγαίνω διακοπές». «Δεν θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ αυτό, αλλά αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα και θα το απολαύσουμε» δήλωσε ο 49χρονος Terry Oorschot, εργαζόμενος στην πληροφορική.

τουρίστας Ολλανδός Ρόδος
Πηγή: reuters.com

Από την άλλη πλευρά, ο γενικός διευθυντής εστιατορίου, Γιάννης Χαλκιάς, δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι ωφελεί πραγματικά επιχειρήσεις εστιατορίων όπως η δική μας». «Είναι το πρώτο πείραμα, σίγουρα θα υπάρξει ένα δεύτερο και ένα τρίτο, και κάποια στιγμή τα πράγματα μπορούν να επιστρέψουν στο πώς ήταν» είπε στο πρακτορείο.

Αποκλειστικά στο θέρετρο η διαμονή των τουριστών

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τουρίστες θα έχουν «all inclusive» πρόσβαση στην πισίνα, τα εστιατόρια και άλλες εγκαταστάσεις του Mitsis Grand Hotel Beach, αλλά τίποτα άλλο, στην τιμή των 399 ευρώ. Επομένως, δεν επιτρέπεται να βγουν από το ξενοδοχείο και να παραθερίσουν στις παραλίες του νησιού, ενώ φυσικά πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Ωστόσο, το Reuters επισημαίνει πως, παρά τους περιορισμούς, η ζήτηση για το ταξίδι ήταν υψηλή, με περίπου 25.000 άτομα να υποβάλλουν αίτηση. «Η Ελλάδα που εξαρτάται από τον τουρισμό είναι πρόθυμη να προσελκύσει τους ανθρώπους έπειτα από ένα καταστροφικό 2020, που είδε τον αριθμό των επισκεπτών να πέφτει στο ένα τέταρτο του προηγούμενου έτους» σχολιάζει το πρακτορείο.

Ξενοδοχείο Ρόδος
Πηγή: reuters.com

«Είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να αρχίσουν να έρχονται σε εμάς» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ταρασλίας, αναπληρωτής δήμαρχος τουρισμού στη Ρόδο, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, το οποίο εξυπηρετεί σχεδόν αποκλειστικά ξένους.

Το ταξιδιωτικό γραφείο Sunweb, το οποίο διοργάνωσε το ταξίδι που υποστηρίζεται από την ολλανδική κυβέρνηση, ελπίζει ότι το πείραμα θα δείξει πως οι άνθρωποι μπορούν ακόμα να απολαύσουν διακοπές, ακόμη και με αυστηρά καθεστώτα ασφαλείας, και να ανοίξουν τον δρόμο για την επαναλειτουργία του τουρισμού.

«Για την ταξιδιωτική βιομηχανία είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν νομίζω ότι πολλές επιχειρήσεις θα επιβιώσουν άλλο καλοκαίρι χωρίς να κινείται ο τουρισμός» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sunweb, Mattijs ten Brink. Ο περιορισμός των ατόμων σε θέρετρα, ωστόσο, πιθανώς δεν θα είναι η λύση μακροπρόθεσμα, πρόσθεσε.

Τέλος, σημειώνεται πως, σύμφωνα με τις οδηγίες, τρεις ημέρες πριν φύγουν από τη Ρόδο οι τουρίστες θα υποβληθούν και πάλι σε μοριακό τεστ και λίγες ώρες πριν ταξιδέψουν θα κάνουν ξανά ένα rapid test. Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουν και όσοι άλλοι θα βρίσκονται μέσα στο ίδιο αεροπλάνο, κι αυτό για ευνόητους λόγους. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτού του είδους ο τουρισμός ευνοείται λόγω κορονοϊού, καθώς ο κόσμος που έρχεται από το εξωτερικό διαμένει αποκλειστικά στο ξενοδοχείο, με όλες τις παροχές, ενώ παράλληλα τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Ρόδος τουρίστες ξενοδοχείο
Ρόδος ξενοδοχείο
Ρόδος τουρίστες ξενοδοχείο
Πηγή: reuters.com
Ρόδος ξενοδοχείο
Πηγή: reuters.com