Αρκουμανέας: Ο δείκτης θετικότητας «έπεσε» στο 5,3%

Αρκουμανέας
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 FM, τόνισε πως «μετά από 11 εβδομάδες συνεχούς ανόδου, ο δείκτης θετικότητας άρχισε να πέφτει». Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο ίδιος την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου ήταν στο 1,82 και έφτασε στο 6,4. Ωστόσο, χθες (13/3) εμφάνισε για πρώτη φορά πτωτική τάση και έφτασε στο 5,3%.

Παναγιώτης Αρκουμανέας
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ)

Παράλληλα, ο κ. Παναγιώτης Αρμουμανέας εκτίμησε πως τις επόμενες 2 εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα υπάρξει η πολυπόθητη σταθεροποίηση.

«Είμαστε σε πολύ καλή θέση στην Ευρώπη»

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι έχουμε πλέον και ρεκόρ τεστ, αναφέροντας πως – ανά εκατομμύριο πληθυσμού- κάνουμε περισσότερα τεστ από τη Γερμανία και «είμαστε σε πολύ καλή θέση στην Ευρώπη».

Για τις μετακινήσεις την περίοδο του Πάσχα

Στη συνέχεια, αναφορικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νόμο, αλλά και γενικότερα, εν όψει Πάσχα, ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε πως αν αποφασίσει η επιτροπή να ανοίξει τις υπεροπτικές μετακινήσεις θα βοηθήσει και ο ΕΟΔΥ με όλες τις μονάδες στη χώρα, προκειμένου αυτές να γίνουν με της δέουσα ασφάλεια.

Για τα self test

Τέλος, όσον αφορά τα self test ο κ. Αρκουμανέας εξήγησε ότι για να καταγραφούν στα επίσημα κρούσματα του ΕΟΔΥ όσοι βγουν θετικοί, θα πρέπει η θετικότητα τους στη νόσο Covid-19 να επιβεβαιωθεί, είτε από rapid, είτε από μοριακό τεστ.

Δείτε όσα είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ:

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα