Κυψέλη: Συνωστισμός στην πλατεία Αγ. Γεωργίου - Προβληματίζουν οι εικόνες τους ειδικούς

Συνωστισμός στην πλ. Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη
Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής διασκέδαζαν άτομα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Τις τελευταίες μέρες σημειώνονται απίστευτες εικόνες συνωστισμού σε μεγάλες πλατείες της Αθήνας και την επόμενη μέρα οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων έρχονται αντιμέτωποι με έναν... σκουπιδότοπο. Μετά τα... κορονοπάρτι που σημειώθηκαν στην πλατεία Βαρνάβα χθες υπήρχε ισχυρή αστυνόμευση στην περιοχή για την αποφυγή συνωστισμού των πολιτών.

Ωστόσο, αρκετοί συμπολίτες μας δεν πτοήθηκαν καθώς όπως αποκαλύπτουν οι εικόνες τα δύο τελευταία βράδια συνωστίζονται στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι είχαν κατεβασμένες τις μάσκες. Μάλιστα στο σημείο χθες το βράδυ υπήρχε και dj. 

Αστυνομικοί στην πλατεία Βαρνάβα
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Εικόνες συνωστισμού σημειώθηκαν και στην πλατεία Βεάκη στο Περιστέρι, αλλά και στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι. 

Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικές αρχές ψάχνουν μέσα από τα social media ποιοι ήταν διοργανωτές των συγκεντρώσεων. Η κατάσταση τις τελευταίες μέρες φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτη, ενώ οι ειδικοί παρουσιάζονται ανήσυχοι μιλώντας για εστίες υπερμετάδοσης του ιού. 

Το ερώτημα που πλανάται αυτή την στιγμή είναι μήπως δρομολογηθεί νωρίτερα το άνοιγμα της εστίασης, προκειμένου να αποφεύγονται τέτοιες εικόνες συνωστισμού, ενώ στο «συρτάρι» φαίνεται να έχει μπει το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό, καθώς η κυβέρνηση αναλογιζόμενη την αργή και σταδιακή αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου και ασφυκτικής πίεσης που δέχεται το Ε.Σ.Υ. δεν θέλει να «βάλει σε κίνδυνο» το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαίου

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα