Δολοφονία Καραϊβάζ: Υπάρχουν πληροφοριοδότες εντός και εκτός φυλακών

σημείο δολοφονίας Καραϊβάζ
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Οι έρευνες της Αστυνομίας μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ φαίνεται πως θέτουν στο στόχαστρο συγκεκριμένα πρόσωπα, κι αυτό γιατί, όπως αναφέρεται, ανοίγουν τα στόματα εντός και εκτός φυλακών.

Πιο συγκεκριμένα, ο τρόπος δράσης των εκτελεστών του αστυνομικού συντάκτη είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο προδίδει την εμπειρία τους σε αυτού του είδους τα χτυπήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα συρτάρια έχουν βγει υποθέσεις του παρελθόντος, στις οποίες εντοπίζεται κοινός τρόπος δράσης. Παράλληλα, πρώην γνώριμοι των Αρχών έχουν μπει στο κάδρο των ερευνών.

Άλιμος και Καραϊβάζ
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι δράστες κινήθηκαν σαν να ήξεραν καλά την περιοχή

Να σημειωθεί πως οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ, λίγα λεπτά προτού πραγματοποιήσουν το έγκλημα αλλά και λίγα λεπτά μετά, κινήθηκαν στην περιοχή σαν να τη γνώριζαν. Επομένως, το γεγονός αυτό ενισχύει τις υποψίες της ΕΛ.ΑΣ. πως οι δράστες δεν αποκλείεται να είναι Έλληνες και να διαμένουν στη χώρα μας.

Καλλιακμάνης: «Η Ελληνική Αστυνομία έχει υποχρέωση να συλλάβει τους δράστες»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο Star τόνισε: «Είμαστε σε καλό δρόμο, έτσι φαίνεται. Η Ελληνική Αστυνομία έχει υποχρέωση να συλλάβει τους δράστες. Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, η εμπειρία μας δείχνει ότι υπάρχει ομάδα παρακολούθησης, κρούσης και ομάδα διαφυγής».

Τι αναφέρει για τις έρευνες ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης;

«Σχεδόν βέβαιο είναι εδώ ότι οι εκτελεστές είναι από την Ελλάδα, είναι στην Ελλάδα ή είναι αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης. Επισήμανε, δε, πως οι αξιωματικοί έχουν βάλει στο κάδρο των ερευνών συγκεκριμένους ανθρώπους, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί και πληροφοριοδότες εντός και εκτός φυλακών.

Γιώργος Τσουκάλης
© Lay-out.gr

 «Ο Γιώργος ήταν ένας επιστήθιος οικογενειακός φίλος με τον οποίο είχαμε ζήσει πάρα πολλά πράγματα»

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τσούκαλης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό  Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Weekend με τον Γρηγόρη Κόκκινο», τόνισε: «Ο Γιώργος ήταν ένας επιστήθιος οικογενειακός φίλος με τον οποίο είχαμε ζήσει πάρα πολλά πράγματα. Ήταν ένας άνθρωπος που πίστευε πολύ σε αυτό που έκανε. Υπηρετούσε με πολλή συνέπεια και καθαρότητα τη δημοσιογραφία. Ένας άνθρωπος που δεν προκαλούσε. Απλούστατα, το πάθος του ήταν να αναδεικνύει την παραβατικότητα. Γιατί ήταν ένας πραγματικός άνθρωπος που δεν πίστευε ούτε στα χρήματα ούτε στον πλούτο. Ήθελε να περνάει απλά με τους φίλους. Μιλήσαμε μία-δύο μέρες πριν από τη δολοφονία του. Μου έλεγε: "Γιώργο, βαρέθηκα, θέλω να ηρεμήσουμε, να μπούμε στην κανονικότητα, να πάμε τα Σαββατοκύριακα στο στέκι μας". Είναι μια δολοφονία που έγινε από επαγγελματίες, κορυφαίους στο είδος τους. Όμως, πιστεύω πως έχουν κάνει κάποιο λάθος. Είναι θέμα τιμής για την Αστυνομία, οι μηχανές της δουλεύουν στο φουλ για να εντοπιστούν οι φυσικοί δολοφόνοι. Γιατί οι ηθικοί αυτουργοί είναι άλλοι, είναι το μόνο βέβαιο».

«Γενικά δεν αισθανόταν ότι φοβάται από κάτι»

Και συνέχισε αναφερόμενος στο αν ο αστυνομικός συντάκτης είχε αντιληφθεί ότι βρισκόταν σε κίνδυνο, Ειδικότερα, είπε: «Όχι, όχι, δεν αισθανόταν κάτι τέτοιο. Απόδειξη ότι τις τελευταίες μέρες, όπως με ενημέρωσαν η σύζυγός του και ο γιος του, πήγαινε για τζόκινγκ, ήταν σε μια ήρεμη κατάσταση. Βέβαια, ο Γιώργος δεν ήθελε να μεταφέρει προβλήματα ούτε στους φίλους του και πολύ περισσότερο στην οικογένειά του. Αλλά γενικά δεν αισθανόταν ότι φοβάται από κάτι. Δεν πίστευε ότι κάνει κάτι κακό, όπως και δεν έκανε».

«Μόνο καλά έχω να θυμάμαι από αυτόν τον άνθρωπο»

Ο κ. Τσούκαλης εξήγησε στη συνέχεια: «Το μόνο που έκανε, και αυτός είναι ο ρόλος του δημοσιογράφου, ήταν να αναδεικνύει αλήθειες, να ενημερώνει τον κόσμο. Δεν είχε κάνει κάτι άσχημο για να φοβάται, δεν πίστευε ποτέ ότι μπορεί να φτάσουν οι αδίστακτοι δολοφόνοι να του αφαιρέσουν τη ζωή σε μια περίοδο της ζωής του που χαιρόταν τον γιο του, που είναι ένα άριστο παιδί και πέρασε στο Πολυτεχνείο. Άριστος φίλος, άριστος οικογενειάρχης. Μόνο καλά έχω να θυμάμαι από αυτόν τον άνθρωπο».

Τσούκαλης
© ANT1

«Είναι σίγουρα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου»

Και αμέσως μετά είπε με σιγουριά: «Είναι σίγουρα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου. Έχει έναν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Ώρες ώρες είμαι απαισιόδοξος και ώρες ώρες είμαι οξύμωρα αισιόδοξος. Γιατί κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο. Ελπίζω ότι τις προηγούμενες μέρες που οι άνθρωποι αυτοί θα είχαν επιτηρήσει, δεν πάει κανείς να κάνει μια τέτοια δολοφονία μέρα μεσημέρι χωρίς να έχει παρακολουθήσει τις προηγούμενες μέρες, χωρίς να έχει δει δρόμους διαφυγής, χωρίς να έχει δει τα σημεία που περνάει ο Γιώργος, πού είναι το σπίτι του. Αν λοιπόν έκαναν το λάθος τις προηγούμενες μέρες και επιτήρησαν την περιοχή και τους τρόπους διαφυγής χωρίς να φοράνε τη μάσκα και το κράνος, μπορεί να στηριχτεί η Αστυνομία και να έχει και κάποιες φυσιογνωμίες. Δεν είναι βέβαια οι μόνοι πυλώνες στην έρευνα αυτή».

«Υπάρχει ένα τεράστιο παζλ το οποίο καλούνται οι Αρχές να συνθέσουν»

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε τα εγκληματολογικά δικαστήρια, που αναλύουν αυτή τη στιγμή τα 100 και πλέον βίντεο που έχουν. Υπάρχουν οι τηλεπικοινωνίες, που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες οι επαφές από τα κινητά. Έχει ενεργοποιηθεί όλο το δίκτυο πληροφοριών από τους κακοποιούς στον Κορυδαλλό και κακοποιούς που κυκλοφορούν ελεύθερα. Επομένως, υπάρχει ένα τεράστιο παζλ το οποίο καλούνται οι Αρχές να συνθέσουν για να οδηγηθούν στους φυσικούς δολοφόνους του Γιώργου και μετέπειτα στους ηθικούς αυτουργούς. Είναι, επαναλαμβάνω, μια πολύ δύσκολη δουλειά, μια πολύ δύσκολη έρευνα, αλλά οξύμωρα πιστεύω ότι και τα στοιχεία μπορεί να αξιοποιηθούν κατάλληλα και το πάθος των αστυνομικών, που πραγματικά έχουν δώσει όρκο τιμής μεταξύ τους για να εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση, αλλά και όλος ο κόσμος που είναι δίπλα στην οικογένεια, δίπλα στις Αρχές για να εντοπιστούν οι δολοφόνοι».

Αμάξι Καραϊβάζ
© EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

«Ήταν πραγματικά ένα κόσμημα της δημοσιογραφίας»

«Σε ό,τι μας αφορά, πέρα από την ερευνητική μου ιδιότητα, έχω και την ιδιότητα του φίλου του Γιώργου και οφείλω όχι να κάνω τα πάντα, αλλά να σταθώ και στην οικογένεια και να συνδράμουμε όλοι μαζί για να λογοδοτήσουν αυτοί οι οποίοι αφαίρεσαν τη ζωή από έναν υπέροχο άνθρωπο, έναν άνθρωπο της δημοσιογραφίας που πραγματικά εσείς οι συνάδελφοί του θα πρέπει να είστε περήφανοι για τον Γιώργο. Ήταν πραγματικά ένα κόσμημα της δημοσιογραφίας» κατέληξε ο ιδιωτικός ερευνητής.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα