Τέλος το «Πάσχα στο χωριό» - Μετά τις 10 Μαΐου η χαλάρωση των μέτρων

metakinisi
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα επιδημιολογικά δεδομένα, ο ελάχιστος χρόνος που έχει μεσολαβήσει από τα τελευταία «ανοίγματα» και ο αστάθμητος παράγοντας των κορονοπάρτι συντέλεσαν στην απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Έτσι, το Πάσχα στο χωριό απομακρύνεται ως σενάριο.

Ειδικότερα, στην κυβέρνηση καταλήγουν να μην πάρουν ρίσκα εν όψει του παράλληλου ανοίγματος των σχολείων και της εστίασης στις 10 Μαΐου και του ανοίγματος του τουρισμού λίγες μέρες αργότερα, στις 14 Μαΐου, όπως είναι ο προγραμματισμός. 

«Δεν πρέπει να γίνει πισωγύρισμα»

Θεωρούν επίσης ότι δεν πρέπει να γίνει πισωγύρισμα, επομένως τα σενάρια για άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων μπήκαν στο συρτάρι, οπότε και αυτό το Πάσχα θα μείνουμε στις πόλεις. Μάλιστα, υπάρχουν μηνύματα που φτάνουν στο Μαξίμου, κυρίως από την επαρχία, όπου εκφράζεται ανησυχία από πολύ κόσμο ότι μια μαζική έλευση εκδρομέων από τα αστικά κέντρα θα επιβαρύνει επιδημιολογικά την κατάσταση και θα υπερφορτώσει το Σύστημα Υγείας που δεν έχει τις αντοχές της Αθήνας, παρά το γεγονός ότι και το Ε.Σ.Υ. στην πρωτεύουσα δοκιμάζεται σκληρά. 

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι τα κορονοπάρτι αποτελούν δύσκολη εξίσωση, με φόβο επεισοδίων, διαδηλώσεων και περαιτέρω διασποράς σε περίπτωση παρέμβασης της ΕΛ.ΑΣ. Εξετάζεται η προληπτική περιφρούρηση πλατειών, όπως της Βαρνάβα, ενώ επισημαίνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τηρεί τα μέτρα προφύλαξης και απομονώνει τέτοιες συμπεριφορές.