Τζανάκης: Το Πάσχα στο χωριό με προφυλάξεις είναι ασφαλέστερο

Τζανάκης και Ρήγας
© ANT1

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης χαρακτήρισε δύσκολη την απόφαση που θα κληθούν να πάρουν τις επόμενες ημέρες τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αναφορικά με τις μετακινήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα. Ωστόσο, ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, τόνισε πως «απομακρύνεται το ενδεχόμενο για το Πάσχα». Και αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους».

Τζανάκης
© ANT1

«Επιδημιολογικά, είναι καλύτερη η μετακίνηση προς τα χωριά με μέτρα»

Στη συνέχεια, ο κ. Τζανάκης, παρουσιάζοντας το δίλημμα της επιτροπής των ειδικών, ανέφερε: «Επιδημιολογικά, είναι καλύτερη η μετακίνηση προς τα χωριά με μέτρα, γιατί το αντίθετο σημαίνει συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα σπίτια. Από την άλλη, κερδίζουμε ότι δεν θα διασπαρεί ο ιός σε περιοχές που είναι με χαμηλό φορτίο».

Παρ' όλα αυτά, ο καθηγητής Πνευμονολογίας εξήγησε πως εάν αποδώσεις την ευθύνη στον άνθρωπο και του πεις να προσέχει, θα προσέξει. Και τόνισε: «Ό,τι αποφασίσει η επιτροπή, θα πρέπει να το ακούσουμε και να προσέξουμε, ώστε να είναι αυτό το τελευταίο Πάσχα που θα γιορτάσουμε έτσι».

«Αν τους αφήσουμε, οι δείκτες θα ανέβουν»

Αναφορικά με τα κορονοπάρτι των τελευταίων ημερών σε πλατείες ολόκληρης της χώρας, ο κ. Τζανάκης είπε: «Η συγκέντρωση κόσμου, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, όπως είδαμε τις τελευταίες μέρες, ισοδυναμεί με συγκεντρώσεις σε εσωτερικό χώρο». «Αν τους αφήσουμε, οι δείκτες θα ανέβουν» εξήγησε.

Ρήγας και Τζανάκης
© ANT1

Νίκος Ρήγας: Οι αστυνομικοί καλούνται να απολογηθούν για την απουσία αλλά και για την παρουσία τους

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Νίκος Ρήγας, σχολιάζοντας τις εικόνες από τις συγκεντρώσεις στις πλατείες είπε πως οι αστυνομικοί καλούνται να απολογηθούν, τόσο για την απουσία όσο και για την παρουσία τους. «Η Αστυνομία μετουσιώνει τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας. Από το "μηδενική ανοχή" πήγαμε στο "διακριτική παρακολούθηση"» εξήγησε.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα