Λινού - Πάσχα: «Σωτήρια» η δυνατότητα μετακίνησης, δεν είναι λύση να κλειστούμε μέσα

Αθηνά Λινού
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Άλλο ένα περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με μαθητή που αρνήθηκε να κάνει το self test και θέλησε να μπει κανονικά στην αίθουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής δεν επέτρεψε να μπει το παιδί στο σχολείο, ενώ στο σημείο υπήρχε από νωρίς και περιπολικό. Μάλιστα, φέρεται ο πατέρας του μαθητή να εξύβρισε τον διευθυντή του σχολείου, μπροστά στους μαθητές. 

Την άρνηση ορισμένων μαθητών να κάνουν self test σχολίασε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega η  καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «είναι αστείο» να ανησυχούμε για τα self tests.

«Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι να μη γίνει σωστά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε» τόνισε η καθηγήτρια, η οποία συστήνει υπομονή. «Έχουμε πιεστεί ψυχολογικά όλοι, δεν ξέρουμε τι μας περιμένει και το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε ότι είναι μια μπόρα και θα περάσει» πρόσθεσε.

Self tests
(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Η κ. Λινού σημείωσε πως θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, και κυρίως τα νέα παιδιά, τα οποία είναι λογικό να έχουν κουραστεί, ωστόσο «όσο πιο πολλή υπομονή κάνουμε, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα». Σχετικά με τους εμβολιασμούς και το αν όσοι έχουν λάβει το εμβόλιο θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, η καθηγήτρια σημείωσε ότι μια συζήτηση για ενδεχόμενα προνόμια εμβολιασμένων είναι διχαστική.

Τι δήλωσε για τις μετακινήσεις το Πάσχα

«Σωτήρια» χαρακτήρισε η καθηγήτρια τη δυνατότητα να μπορέσουμε να μετακινηθούμε το Πάσχα, καθώς «η λύση δεν είναι το να κλειστούμε μέσα, γιατί θα πολλαπλασιάσουμε τη νόσο», ενώ αναφορικά με την Ανάσταση η κ. Λινού πρότεινε Ανάσταση σε διαφορετικές ώρες «για να μην είμαστε όλοι μαζί».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα