Σαρηγιάννης: «Όχι» στο άνοιγμα της εστίασης πριν από τις 15 Μαΐου

Κλειστή εστίαση
(EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Η πίεση στις ΜΕΘ είναι αυτή που βάζει «φρένο» για το «Πάσχα στο χωριό», δήλωσε νωρίτερα ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Open.

Αναφορικά με την εικόνα του ιικού φορτίου, ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε πως στην «Αττική υπάρχει μια μικρή αύξηση, η οποία πιθανώς να οφείλεται και στα κορονοπάρτι, η οποία θα φανεί στα κρούσματα σε λίγες μέρες». «Θα είναι μεγάλο το ρίσκο για τις μετακινήσεις εκτός νομού στο Πάσχα, κυρίως για την ατομική μας υγεία» τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως η δική του εισήγηση είναι να μην ανοίξει η εστίαση πριν από τις 15 Μαΐου. 

ΜΕΘ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

«Διανύουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος»

«Τυπικά, εδώ και μία εβδομάδα έχουμε φτάσει στην κορύφωση του κύματος της πανδημίας» δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης και πρόσθεσε πως «το πόσο γρήγορα θα πάμε σε αποκλιμάκωση εξαρτάται από το πόσο σοβαρά αισθανόμαστε την κοινωνική μας ευθύνη ως άτομα και ουσιαστικά εφαρμόζουμε την ατομική μας ευθύνη. Ειδικότερα, η εφαρμογή των self tests είναι πάρα πολύ χρήσιμο να γίνει μαζικά, να γίνει συχνά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα».

«Δεν έχει σημασία ποιο εμβόλιο έχουμε κληθεί να κάνουμε, προφανέστατα αυτή τη στιγμή υπάρχει πάρα πολύ καλή υγειονομική ασφάλεια» κατέληξε.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα