ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας και πορεία προς το υπ. Υγείας στις 22/4

συγκέντρωση ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπ. Υγείας
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πρόκειται να πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 9.00 μέχρι τις 15.00, συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 9.00 π.μ. και πορεία προς το υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021.

Τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ, μεταξύ άλλων, είναι η επαρκής χρηματοδότηση και στελέχωση της Δημόσιας Υγείας και η επίλυση οικονομικών και θεσμικών ζητημάτων που ταλανίζουν ολόκληρο τον κλάδο.

πορεία ΠΟΕΔΗΝ
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «οι δημόσιες δαπάνες υγείας παραμένουν καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ και οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων φέτος είναι 20% μειωμένοι σε σχέση με πέρυσι».

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, σημειώνει ότι «παρά την αύξηση των ΜΕΘ, κανονικών και προσωρινών, παρά το μέγεθος των δωρεών που έγιναν στα νοσοκομεία, οι ΜΕΘ δεν επαρκούν. Αρκετοί διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους. Σε κάθε εφημερία τα νοσοκομεία γεμίζουν 2 με 3 κλινικές περιστατικά κορονοϊού σε βάρος άλλων γενικών παθήσεων, αυξάνοντας τη νοσηρότητα και τη θνητότητα από άλλες αιτίες».

Η Ομοσπονδία συμπληρώνει μάλιστα πως η μετακίνηση γιατρών και η επιστράτευση συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γίνεται «χωρίς σχέδιο και οργάνωση».

Επιπλέον, αναφέρεται πως η ΠΟΕΔΗΝ τάσσεται υπέρ «της επίταξης των γιατρών της Πρωτοβάθμιας για να παρακολουθούν ασθενείς με κορονοϊό στο σπίτι τους και της επίταξης των κλινικών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της υγείας για περιστατικά κορονοϊού».

Τέλος, η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία προτείνει «τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό (εμβολιασμένους και μη), τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται και επίδειξη αρνητικού τεστ των συνοδών».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα