Αρνί - Τιμή 2021: Αυξήσεις στις τιμές του πασχαλινού τραπεζιού

Αρνί τιμή Πάσχα αγορά

Φαίνεται πως το πασχαλινό τραπέζι θα είναι φέτος ακριβότερο σε σχέση με πέρσι, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να δυσκολευτούν να εξασφαλίσουν τον οβελία. Οι τιμές θα κυμανθούν από 9 μέχρι 12 ευρώ για το αρνάκι και το κατσικάκι γάλακτος στις μεγάλες αγορές και οι έμποροι κάνουν έκκληση στον κόσμο να ψωνίσει το συντομότερο δυνατό, καθώς δεν μπορούν να υπολογίσουν την αύξηση που μπορεί να γίνει στις τιμές την επόμενη εβδομάδα. 

 

Τιμή ανά κιλό για κατσίκι/αρνί 

 

ΠΕΡΣΙ:

 

 7-8 ευρώ

 

ΦΕΤΟΣ:

 

9-12 ευρώ 
 ΑΥΞΗΣΗ:

 30%

 

Οι κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο για απόλυτη συρρίκνωση του κλάδου τους, ενώ οι κρεοπώληδες ρίχνουν την ευθύνη στην αύξηση των εξαγωγών λόγω του καθολικού Πάσχα. «Η μείωση της δουλειάς, η μείωση του ζωικού κεφαλαίου και του ανθρώπινου δυναμικού φέρνουν αύξηση στις τιμές» δήλωσε o Στυλιανός Βογιατζής, ΓΓΓ Νέων Αγροτών, ενώ ο Ιπποκράτης Πεπονάς, γραμματέας παραδοσιακών κρεοπωλών «Ο Άγιος Γεώργιος» εξηγεί επίσης τον λόγο της αύξησης της τιμής του οβελία το φετινό Πάσχα.   

Στα συνοικιακά κρεοπωλεία πάντως οι τιμές είναι ακόμη πιο «τσιμπημένες» και η τιμή του οβελία φτάνει ακόμη και τα 12,5 ευρώ, από 8,90 και 9,90 ευρώ πέρυσι (για αρνί και κατσίκι, αντίστοιχα). Οι νοικοκυρές πάντως σπεύδουν για προμήθειες, αφού πασχαλινό τραπέζι χωρίς κρέας δεν υπάρχει. 

αρνί τιμή Πάσχα 2021
EUROKINISSI

Οικονόμου: «Οφείλουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα»

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η κυβέρνηση έχει αναπτύξει ένα οριστικό σχέδιο ελέγχων και «ένα δίκτυο το οποίο θα θωρακίσει την εύρυθμη λειτουργεία της αγοράς» το φετινό Πάσχα.

Την ίδια στιγμή, κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα έχουν ξεκινήσει ήδη τις σφαγές, προκειμένου να μπορέσουν να εφοδιάσουν την αγορά έγκαιρα.

Όπως τονίζει ο Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, «υπάρχει πίεση αυτές τις ημέρες», ωστόσο όλα λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με τον κ. Καπούνη, οι ανάγκες της αγοράς δεν θα καλυφθούν πλήρως από τα ελληνικά προϊόντα, καθώς η πανδημία έχει οδηγήσει στην καθυστέρηση της προετοιμασίας αλλά και της τροφοδοσίας της αγοράς. 

Από την πλευρά τους, ωστόσο, οι κτηνοτρόφοι, όπως είπε ο Γιάννης Βάβουλας στην κάμερα του Mega, περιμένουν να καλύψουν μέρος της χασούρας της προηγούμενης χρονιάς. «Ήταν καταστροφική χρονιά, με μεγάλη χασούρα. Ευελπιστούμε ότι φέτος θα είναι καλύτερα».

 

75.000 αρνιά από την αγορά της Λέσβου σε Ελλάδα και Ευρώπη

Από 5 έως 6 ευρώ η τιμή πώλησης από τον παραγωγό, από 10 έως 11 ευρώ θα διαμορφωθεί η τιμή στα κρεοπωλεία, λέει ο ιδιοκτήτης του σφαγείου Καλλονής, Παναγιώτης Σελάχας. «Τα σούπερ μάρκετ θα πουλήσουν πολύ πιο φθηνά από όσο τα αγοράζουν, αυτή είναι η πολιτική τους. Στα κρεοπωλεία οι τιμές θα είναι πολύ πιο ακριβές, και αυτό είναι πολύ λογικό».

 

Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου: «7.000 αρνιά από τη Νάξο για την Αθήνα»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών δήλωσε πως τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεγάλη πίεση στα σφαγεία του νησιού ώστε να είναι έτοιμες οι αποστολές για την Αθήνα. Στο νησί υπάρχουν δύο σφαγεία, τα οποία είναι δημοτικά, και όλα βαίνουν καλώς, ώστε τα αρνιά να έχουν παραδοθεί στις αθηναϊκές αγορές εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα