Λοιμωξιολόγοι - Συνεδρίαση: Στο «τραπέζι» το άνοιγμα των Malls από Μ. Δευτέρα

Ερμού
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων από τη Δευτέρα 26 Απριλίου θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Τα Malls παραμένουν κλειστά για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών και το υπουργείο Ανάπτυξης έχει εισηγηθεί την επαναλειτουργία τους από την πρώτη στιγμή. Άλλωστε, όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, το άνοιγμα του λιανεμπορίου εδώ και τρεις εβδομάδες δείχνει να μην έχει επιβαρύνει την επιδημιολογική κατάσταση. 

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες, έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό και ζητούσε την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων. 

«Θεωρούμε άδικο να συνεχιστεί η επιλεκτική πολιτική στο άνοιγμα των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου, που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό, με μακροχρόνιες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Ως εκ τούτου, κάνουμε έκκληση στην πολιτεία να λειτουργήσει όλο το λιανεμπόριο με ασφάλεια και χωρίς εξαιρέσεις, για να μη χαθεί και η εορταστική περίοδος του Πάσχα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σύνδεσμος. 

«Τα Malls τηρούν πλήρως τα υγειονομικά μέτρα»

Σημειώνει δε ότι τα Malls τηρούν πλήρως τα υγειονομικά μέτρα, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τους κανόνες του ΕΟΔΥ, και ελέγχονται διαρκώς από την πολιτεία, έτσι ώστε να αποτρέπονται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός του καταναλωτικού κοινού. «Οι πολίτες πελάτες προσεγγίζουν τα εμπορικά κέντρα με το δικό τους μεταφορικό μέσο, στοχεύοντας στην αγορά προϊόντων, γεγονός που συντελεί στην αποσυμφόρηση της κοσμοσυρροής που πιθανόν παρατηρείται σε ορισμένα σημεία των πόλεων καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς» συμπλήρωνε στην ανακοίνωσή του. 

Στο μεταξύ, στο «τραπέζι» των ειδικών δεν αποκλείεται να τεθεί προς συζήτηση και το θέμα της κατάργησης του click inside (αγορές με ραντεβού μέσα στο κατάστημα), αν και υπάρχουν σκέψεις μήπως πρέπει να διατηρηθεί και τη Μεγάλη Εβδομάδα, δεδομένου ότι η κίνηση θα είναι αυξημένη για τις τελευταίες αγορές λίγο πριν από το Πάσχα.