Ινδική μετάλλαξη: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

στέλεχος covid
© Unsplash

Tο στέλεχος της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού σχετίζεται με κρούσμα που είχε βγει θετικό αρκετές μέρες πριν στην Πάτρα και είναι το πρώτο στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες της lifo.gr.

Σημειώνεται πως η ινδική μετάλλαξη θεωρείται ακόμη πιο μεταδοτική και γεννά φόβο στους επιστήμονες σχετικά με το εμβόλιο.

Στην Ευρώπη η ινδική παραλλαγή του κορονοϊού εντοπίστηκε πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα στο Βέλγιο, σε φοιτητές που είχαν έρθει από την Ινδία στη χώρα.

Η Ινδία προστέθηκε στην «κόκκινη» λίστα από Βρετανία

Η Βρετανία εντόπισε 55 ακόμη κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του κορονοϊού, γνωστή ως B.1.617, σύμφωνα με τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία, ανακοίνωσε η βρετανική αρχή δημόσιας υγείας (PHE), καθώς η Ινδία προστέθηκε από σήμερα, Παρασκευή, στη βρετανική «κόκκινη» λίστα των χωρών που χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Στη χώρα έχουν εντοπιστεί συνολικά 132 επιβεβαιωμένα και πιθανά κρούσματα της παραλλαγής B.1.617. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Ινδία θα προστεθεί στην «κόκκινη» λίστα, γεγονός που σημαίνει ότι οι αφιχθέντες θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.

Επίσης, έχουν καταγραφεί 70 ακόμη κρούσματα της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του ιού, γνωστή ως B.1.351, την εβδομάδα που έληξε στις 21 Απριλίου, δήλωσε η PHE.

Δελχί: Σαρώνει η ινδική μετάλλαξη - Καίνε τους νεκρούς σε κρεματόρια

Το υγειονομικό σύστημα της Ινδίας βρίσκεται στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης, καθώς η ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού σαρώνει τη χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων. Περισσότερα από 200.000 περιστατικά καταγράφονται ημερησίως, 20 φορές περισσότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε ολόκληρη τη χώρα τα κρεματόρια λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, ώστε να αποτεφρώνονται οι σοροί των νεκρών από την Covid-19.

Σύμφωνα με ειδικούς, τους οποίους επικαλείται η «Daily Mail», ενδέχεται η εν λόγω μεταλλαγή να είναι περισσότερο μεταδοτική από τις υπόλοιπες, επηρεάζοντας άτομα κάτω των 45 χρόνων. Στις αρχές του έτους, οι αρμόδιες Αρχές της Ινδίας ευελπιστούσαν ότι θα έχουν «νικήσει» την πανδημία, ξεκινώντας μαζικούς εμβολιασμούς. Ωστόσο, οι ίδιοι οι Ινδοί πολίτες είχαν αντίθετη άποψη.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα