Εξαδάκτυλος: Το Πάσχα θα υπάρχει διασπορά του κορονοϊού

Εξαδάκτυλος
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα», προχώρησε στην εκτίμηση πως το Πάσχα θα υπάρχει διασπορά του κορονοϊού στη χώρα. Παράλληλα, έκανε έκκληση στους πολίτες να κάνουν self test προτού βρεθούν στο γιορτινό τραπέζι.

Εξαδάκτυλος στην εκπομπή «Σήμερα»
SKAI.gr

«Ελπίζω να μην έχουμε αναστροφή της πορείας»

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Εξαδάκτυλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το πόση θα είναι αυτή η διασπορά και πώς θα αποτυπωθεί θα εξαρτηθεί από το πώς θα συμπεριφερθεί ο καθένας από εμάς και πόση είναι η καθοδική πορεία που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Και αμέσως μετά δήλωσε: «Ελπίζω να μην έχουμε αναστροφή της πορείας». 

Για την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού

Στη συνέχεια, μιλώντας για την ινδική μετάλλαξη, η οποία έχει επιφέρει αναστάτωση τόσο στους ειδικούς όσο και στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είπε πως πρόκειται για μια μετάλλαξη για την οποία δεν γνωρίζουμε τόσα όσα για τις προηγούμενες, επισημαίνοντας παράλληλα πως η μεταδοτικότητά της δεν φαίνεται τόσο δυνατή. Ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε χαρακτηριστικά επ' αυτού: «Δύσκολα να εκτοπίσει τη βρετανική στη χώρα μας και, αν έχει αυστηρή επιτήρηση, μπορεί να έχει την τύχη της νοτιοαφρικανικής, που ουδέποτε έφτασε να αποτελεί πρόβλημα στην Ελλάδα».

«Έχουμε δρόμο μπροστά μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί»

Αμέσως μετά ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως έχουμε δρόμο μπροστά μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι να εμβολιαστεί περίπου το 70% του πληθυσμού και με τη 2η δόση εμβολίου, δηλαδή να αποκτηθεί πλήρως ανοσία και να περάσουμε σε έναν πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως το πότε αυτό θα επιτευχθεί εξαρτάται από το πόσα εμβόλια θα έχουμε διαθέσιμα και πόσο θα επεκτείνεται το εμβολιαστικό σύστημα.

ΜΕΘ
Φωτογραφία: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Για τη δήλωση Σύψα

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Σύψα πως τον Αύγουστο του 2022 θα τελειώσουμε με την πανδημία, ο πρόεδρος του ΠΙΣ δήλωσε πως ο κ. Σύψας είναι ειδικότερος και πολύ ρεαλιστικός σε αυτά που λέει και ότι θα πρέπει να παρακολουθούμε τις επισημάνσεις του με σεβασμό.

Για τις μετακινήσεις

Επιπλέον, με αφορμή τις μετακινήσεις, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως είναι λάθος και ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί γρήγορα η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό για επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό μέχρι τις 10 Μαΐου. 

Έλεγχος στις μετακινήσεις στα διόδια
Φωτογραφία: (EUROKINISSI)

Όπως εξήγησε ο ίδιος, δεν λαμβάνει υπόψη κάποιους που εξυπηρετούνται σε γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα και ανέφερε ως παραδείγματα ασθενείς που κατοικούν στην επαρχία και έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε σοβαρές επεμβάσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και χρειάζονται μετεγχειρητικό έλεγχο ή εγκύους που παρακολουθούνται από γιατρό εκτός νομού.

Για τις εκκλησίες

Τέλος, αναφέρθηκε και στις εκκλησίες, επισημαίνοντας πως υπάρχουν κατά περίπτωση ιερείς οι οποίοι προτρέπουν τους ανθρώπους σε μη τήρηση των μέτρων, π.χ. να μη φοράμε μάσκες μέσα στις εκκλησίες, διαπράττοντας πολύ κακό έργο.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος:

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα