Αντιπεριφερειάρχης Χανίων για γηροκομείο: «Δεν έχει καταγραφεί κάτι σοβαρό στους ελέγχους»

γηροκομείο Χανίων
© (EUROKINISSI/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ)

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, σε δηλώσεις του σήμερα για την υπόθεση του γηροκομείου ανέφερε πως «δεν έχει καταγραφεί κάτι σοβαρό» στους ελέγχους που γίνονται από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε  πως στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας δεν έχει σταλεί «καμία καταγγελία επώνυμη και ανώνυμη για τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας».

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά ερευνάται από τις Αρχές ύστερα από καταγγελίες για τις συνθήκες θανάτου ηλικιωμένων.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων να υπογραμμίζει ότι οι υπηρεσίες του θα σταθούν αρωγός σε αυτές, παράσχοντας κάθε βοήθεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Στον τελευταίο αιφνιδιαστικό έλεγχο δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις»

«Οι υπηρεσίες μας, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο που υπήρχαν αυστηρά μέτρα λόγω Covid -19, πραγματοποίησαν ελέγχους αρκετές φορές. Δεν έχει καταγραφεί κάτι σοβαρό όσον αφορά τη λειτουργία της μονάδας σε σχέση με το δικό μας αντικείμενο των ελέγχων» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογερή, ο επόπτης δημόσιας υγείας ελέγχει την κτιριακή υποδομή, τις προδιαγραφές των τροφίμων, τους χώρους παρασκευής φαγητού, τα διαιτολόγια των ασθενών και την καθαριότητα. Συγχρόνως, ελέγχονται οι συμβάσεις που αφορούν τις ιατρικές καλύψεις της μονάδας και του προσωπικού.

Τέλος, ο Νίκος Καλογερής τόνισε ότι και στον τελευταίο αιφνιδιαστικό έλεγχο δεν διαπιστώθηκαν στη μονάδα παραβάσεις. Σχετικά με τη λειτουργία της μονάδας, ανέφερε ότι η εγκατάσταση λειτουργεί από το 2009, μονιμοποιήθηκε το 2012 και επεκτάθηκε το 2019. Όπως δήλωσε, «το διάστημα αυτό δεν υπήρξε στις υπηρεσίες μας καμία καταγγελία, επώνυμη και ανώνυμη, για τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα