Μπακογιάννη για υπόθεση γηροκομείου: Ντροπιάζει τους Χανιώτες

Ντόρα Μπακογιάννη
(EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε την πολύκροτη υπόθεση του γηροκομείου Χανίων, τονίζοντας πως είμαι μια υπόθεση που ντροπιάζει τους Χανιώτες.

Η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι οι Χανιώτες είναι γνωστοί για την ευαισθησία τους για τους ηλικιωμένους και τόνισε ότι η έρευνα πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.

«Η υπόθεση του γηροκομείου Χανίων ντροπιάζει τους Χανιώτες και τη γνωστή ευαισθησία τους για τους παππούδες και γιαγιάδες. Η έρευνα πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις σε βάθος, για να αποδοθούν οι ευθύνες και σε όσους όφειλαν να παρακολουθούν την λειτουργία του γηροκομείου».

Ντόρα Μπακογιάννη
Πηγή: facebook

Κρατείται εργαζόμενος της δομής 

Να θυμίσουμε πως στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων κρατείται εργαζόμενος νοσηλευτής της δομής, σε βάρος του οποίου υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω δικτύου κοινωνικής δικτύωσης γυναίκα η οποία έχει ζητήσει από τις Αρχές να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου του πατέρα της που φιλοξενούνταν στη δομή.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αναφέρονται και δύο γυναίκες που συμμετείχαν στη διαδικτυακή συζήτηση. Με ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι της δομής γνωστοποίησαν ότι θα ζητήσουν από τις εισαγγελικές αρχές να τηρηθεί μυστικότητα μέχρι και την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας.

 

Σοκάρουν οι καταγγελίες

Γυναίκα πρώην υπάλληλος του οίκου ευγηρίας στα Χανιά καταγγέλλει σοκαριστικά περιστατικά. «Τους ταΐζαμε όρθιοι. Δεν καθόμασταν ποτέ. Και ήταν μια πίεση γι’ αυτούς, πολλές φορές μού έλεγαν οι άνθρωποι να καθίσω γιατί ήθελαν χρόνο, κόντευαν να πνιγούν. Εμένα μου είχε γίνει και σύσταση ότι είμαι πολύ ευαίσθητη που δεν χρησιμοποιούσα σύριγγα με πολτοποιημένο φαγητό που έκαναν στους καταθλιπτικούς που δεν άνοιγαν καν το στόμα τους. Άνοιγαν το κάτω χείλος τους και πατούσαν τη σύριγγα με δύναμη και αμέσως μετά νερό για να κατεβεί η μπουκιά. Οι άνθρωποι πολλές φορές τα φτύνανε» αναφέρει στην τοπική ιστοσελίδα zarpanews.gr, on camera η πρώην υπάλληλος, που εργάστηκε ως βοηθός νοσηλευτή από τον Μάιο ως τον Δεκέμβριο του 2020.