Γηροκομείο - Χανιά: «Είδα τον πατέρα μου να κάθεται δεμένος και το κεφάλι του να κρέμεται»

Γηροκομείο στα Χανιά
(EUROKINISSI ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ)

Συνεχώς νέες μαρτυρίες και καταγγελίες έρχονται στο φως για το Γηροκομείο στα Χανιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη αποκαλύπτει πως έχασε τον πατέρα της 1,5 μήνα μετά, αφότου μπήκε στον οίκο ευγηρίας. 

«Βρέθηκε με οξυγόνο 85 αντί 97 που μου έλεγαν και είχε εγγραφεί στο παραπεμπτικό και με 41 πυρετό. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τον πατέρα μου ενάμιση μήνα μετά». Η δικηγόρος περιγράφει στις κάμερες την κατάσταση στην οποία βρήκε τον πατέρα της στο γηροκομείο, κοιτάζοντας από το τζάμι.

Όπως λέει η ίδια ένα κακό προαίσθημα την οδήγησε στην προσπάθεια να δει τον πατέρα της παρά τις συνεχείς δικαιολογίες των υπευθύνων. «Είχε τζάμι και είδα τον πατερά μου εκεί να κάθεται δεμένος με άλλους ηλικιωμένους και το κεφάλι του να κρέμεται» δήλωσε η κυρία Παπαδάκη.

Στις υποψίες της για κακομεταχείριση του πατέρα της ήρθαν να προστεθούν οι μαρτυρίες δύο πρώην εργαζομένων που είχαν ως αποτέλεσμα να ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου».

Ηλικιωμένη γυναίκα
Φωτογραφία: Pixabay

«Δύο μήνες μετά ήρθαν δυο άγνωστοι σε μένα απολυθέντες υπάλληλοι και άρχισαν να μου περιγράφουν πράγματα τρομακτικά, τότε κατάλαβα ότι είχα δει μόνο την κορυφή του παγόβουνου» συμπλήρωσε η δικηγόρος, η οποία είναι συνήγορος υπεράσπισης δύο ακόμα οικογενειών που έχουν καταγγείλει τον οίκο ευγηρίας. 

Ο δικηγόρος, Νίκος Ρουσόπουλος νομικός παραστάτης του γηροκομείου Χανίων, ζήτησε να τηρηθεί η μυστικότητα της προανάκρισης. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει άρση απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών καθώς θα διερευνηθούν και άλλοι θάνατοι ηλικιωμένων στο ίδιο γηροκομείο.

Καταγγελία πρώην υπαλλήλου

Σ' αυτές τις μαρτυρίες προστίθενται και η συγκλονιστική καταγγελία μιας πρώην υπαλλήλου του οίκου ευγηρίας στα Χανιά. «Τους ταΐζαμε όρθιοι. Δεν καθόμασταν ποτέ. Και ήταν μια πίεση γι’ αυτούς, πολλές φορές μού έλεγαν οι άνθρωποι να καθίσω γιατί ήθελαν χρόνο, κόντευαν να πνιγούν. Εμένα μου είχε γίνει και σύσταση ότι είμαι πολύ ευαίσθητη που δεν χρησιμοποιούσα σύριγγα με πολτοποιημένο φαγητό που έκαναν στους καταθλιπτικούς που δεν άνοιγαν καν το στόμα τους. Άνοιγαν το κάτω χείλος τους και πατούσαν τη σύριγγα με δύναμη και αμέσως μετά νερό για να κατεβεί η μπουκιά. Οι άνθρωποι πολλές φορές τα φτύνανε» αναφέρει σε τοπική ιστοσελίδα η πρώην υπάλληλος.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα