Άγιος Φως: Στα Ιεροσόλυμα ο Κ. Βλάσης – Λιτή η υποδοχή στο Ελ. Βενιζέλος

Κ. Βλάσης
© Twitter

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Λίγο νωρίτερα μάλιστα, συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'. Αυτή την ώρα βρίσκεται στο Καθολικό του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως για την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός.

«Αποτελεί ύψιστη τιμή και ευλογία να παραλαμβάνεις το Άγιο Φως κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο και να το φέρνεις στην Πατρίδα» αναφέρει μέσω Twitter ο Κώστας Βλάσης.

ανάρτηση Κ. Βλάση
© Twitter

Ο υφυπουργός πρόκειται να επιστρέψει, στις 18.30 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου, με το κυβερνητικό αεροσκάφος μεταφέροντας το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα.

παπάς με άγιος φως
© EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Το πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη» αναφέρει.

Η ανακοίνωση του Υπ. Εξωτερικών

Συμμετοχή Υφυπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Βλάση, στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

«Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις Θρησκευτικές και Εκκλησιαστικές Υποθέσεις, θα μεταβεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, 1 Μαΐου 2021, με το κυβερνητικό αεροσκάφος στο Ισραήλ, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Πριν την Τελετή Αφής θα προηγηθεί συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Ο κ. Υφυπουργός θα επιστρέψει μεταφέροντας το Άγιο Φως στις 18.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα. To πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη».

Δείτε ΕΔΩ

Πώς θα φτάσει στην Ελλάδα το Άγιος Φως

Λιτή αναμένεται να είναι η φετινή υποδοχή του Αγίου Φωτός το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, και αυτό εξαιτίας των συνθηκών που επιβάλει η πανδημία της νόσους Covid-19. Ωστόσο, αυτή τη φορά, σε αντίθεση με πέρσι, το Άγιος Φως θα μοιραστεί στις μητροπόλεις ολόκληρης της χώρας με ειδικές πτήσεις.

πιστή με λαμπάδα με Άγιος Φως
© EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Πιο συγκεκριμένα, κατά την άφιξη του κυβερνητικού αεροσκάφους στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών δεν πρόκειται να στηθεί το σκηνικό άλλων ετών με τα μικτά αγήματα και τις μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων και τις υπόλοιπες πρόνοιες της σχετικής εθιμοτυπίας. Επίσης, η απόδοση τιμών θα γίνει δίχως τυμπανοκρουσίες, αλλά με την σεμνότητα που αρμόζει στην ειδική περίσταση που βιώνουμε χάρη στην πανδημία.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα