Παγώνη: Τον Σεπτέμβριο θα βγάλουμε τις μάσκες

Για τα συμπτώματα των εμβολίων και για τη χρήση μάσκας μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. 

«Θεωρώ ότι προς τα μέσα Σεπτέμβρη θα είναι η ημερομηνία που θα πετάξουμε τις μάσκες. Είναι αυτό που λέμε πετάω τις μάσκες και αισθανόμαστε ελεύθεροι. Το πετάμε τις μάσκες είναι το βασικό γιατί μπορεί να μας έχει γίνει συνήθεια μέχρι τώρα αλλά οι μάσκες μπορεί να πεταχτούν περίπου όταν τελειώσει το 90% των εμβολιασμών γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

Εμβολιασμός
Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η κ. Παγώνη δήλωσε πως «όταν είπαμε ότι θα συζητηθεί και το θέμα όταν δύο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί να μπορούν να είναι χωρίς μάσκα, δεν εννοούμε παντού. Εννοούμε, θα το συζητήσουμε, για χώρους εξωτερικούς και όχι π.χ. όταν βρίσκονται σε ένα νοσοκομείο, όταν βρίσκονται σε ένα σούπερ μάρκετ. Εκεί, τις μάσκες και εμβολιασμένος να είσαι δεν μπορείς να τις πετάξεις γιατί έχουμε πολύ υψηλό ιικό φορτίο και ιδιαίτερα στην Αττική».

Εμβόλια και συμπτώματα

Για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ανέφερε ότι 85 – 90% των εμβολιασθέντων δεν εμφάνισε κανένα σύμπτωμα και πρόσθεσε «Κάποιοι αισθάνθηκαν έναν πονοκέφαλο τις πρώτες μέρες, περίπου δύο 24ωρα και ίσως κάποια δέκατα, γύρω στο 37,4 με 37,5».

Τέλος, γύρω από τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, η κα. Παγώνη είπε πως «έκανε και πυρετούς γύρω στο 38 – 38,5 για μία, το πολύ δύο μέρες, δηλαδή δύο 24ωρα. Μετά οι άνθρωποι αυτοί, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις που έφτασε (ο πυρετός) και τρεις μέρες, δεν είχαν κανένα άλλο σύμπτωμα εκτός από τις μυαλγίες και τον πυρετό των 38,5» βαθμών, τονίζοντας μάλιστα πως τα συμπτώματα από τα εμβόλια δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά οργανισμού.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα