Μικροένταση στο τέλος της πορείας για την Πρωτομαγιά

Βουλή
Πηγή: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Μικρής έκτασης επεισόδια εκτυλίχθηκαν κατά το τέλος της πορείας για την απεργία της Πρωτομαγιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Ομάδα περίπου 30 ατόμων πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και μπογιές κατά των αστυνομικών ενώ έφταναν στα Προπύλαια. Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους διαλύσουν, κάτι το οποίο συνέβη, με αποτέλεσμα οι νεαροί να σπεύσουν να εξαφανιστούν στα στενά των Εξαρχείων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μόλις τα άτομα αυτά έφτασαν στα Προπύλαια, έχοντας ολοκληρώσει πλέον την πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί δεν προχώρησαν σε συλλήψεις. 

Βουλή
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συνδικάτα και ομοσπονδίες από όλη τη χώρα προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Βουλή
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στην Αθήνα, οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησαν από τις 11.00 π.μ. και το κάλεσμα έγινε από την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ, μαζί με σειρά σωματείων και ομοσπονδιών, όπως η ΠΟΕΔΗΝ, η ΠΟΘΑ, εκπαιδευτικοί κ.λπ.  

Βουλή
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στο τέλος της πορείας, η «ουρά», που αποτελούνταν από το μπλοκ των αναρχικών, πέταξαν τρεις βόμβες μολότοφ εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ επί της οδού Πανεπιστημίου και η ένταση περιορίστηκε μόνο σε αυτή την ενέργεια.