Σταμπουλίδης: Στις 14 Μαΐου τελειώνουν click away και click inside

Παναγιώτης Σταμπουλίδης
Φωτογραφία: (EUROKINISSI /ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Για την εικόνα που επικρατεί στις επιχειρήσεις της εστίασης και τους ελέγχους που διενεργούνται σε ημερήσια βάση μίλησε σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. 

Όπως ο ίδιος δήλωσε, η εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι καλύτερη από την προηγούμενη φορά. Μάλιστα, χθες σε 7.000 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν 205 παραβάσεις, οι οποίες στην πλειονότητά τους αφορούσαν τη χρήση της μάσκας. «Οι έλεγχοι είναι ασταμάτητοι. Πραγματοποιούνται 6.000 έλεγχοι ημερησίως και τηρούνται τα μέτρα αυτή τη φορά συγκριτικά με την προηγούμενη. Έχουμε σαρώσει την αγορά, κυρίως στην Αττική. Πάντως, η γενική εικόνα είναι καλή» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το click away και το click inside, δήλωσε πως στις 14 Μαΐου τελειώνουν αυτές οι διαδικασίες, ωστόσο πρόσθεσε πως οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα.

estiasi
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Οι ημερομηνίες-κλειδιά για την επιστροφή στην κανονικότητα

Κρίσιμη αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Την εξειδίκευση των μέτρων θα ανακοινώσει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων

  • Από 8 Μαΐου μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Από 8 Μαΐου επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες.
  • Από 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 15 Μαΐου κάνει πρεμιέρα ο τουρισμός και απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις.
  • Από 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα