Αγριογούρουνα: Έκοβαν... βόλτες στην Εκάλη - Με αναισθητικό «οπλίζεται» η Θεσσαλονίκη

Αγριογούρουνο
Φωτογραφία: Youtube

Οι εικόνες των αγριογούρουνων να κάνουν... βόλτα σε αρκετές περιοχές της χώρας έχουν «κατακλύσει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την περασμένη Παρασκευή ένα βίντεο που έδειχνε αγριογούρουνο να... σουλατσάρει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Το αγριογούρουνο τα ξημερώματα εκείνης της μέρας περιφερόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου επί της οδού Αριστοτέλους, αναζητώντας τροφή.

Λόγω του περιστατικού, ο Δήμος Θεσσαλονίκης κινήθηκε στην απόκτηση αναισθητικού όπλου, το οποίο θα χρησιμοποιείται, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου, μόλις εντοπίζεται αγριογούρουνο, να ναρκώνεται και ακολούθως να μεταφέρεται στον φυσικό του χώρο, που είναι το δάσος του Σέιχ Σου, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Πρακτορείο 104,9 FM, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης. 

«Το πιο πιθανό, να είναι το ίδιο που είδαμε και στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο πληθυσμός των αγριογούρουνων συνεχώς αυξάνεται. Προφανώς δεν μπορούν να βρουν τροφή και κατεβαίνουν προς την πόλη. Έχουμε κινηθεί ως δήμος να πάρουμε αναισθητικό όπλο, να το χρησιμοποιήσουμε με την άδεια και τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να το ναρκώσουμε και να το οδηγήσουμε στο φυσικό του περιβάλλον» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.

Αγριογούρουνα στην Εκάλη
Φωτογραφία: Youtube

Βόλτες και στην... Εκάλη

Αγριογούρουνα εθεάθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο και στην περιοχή της Εκάλης, όπου και διέκοψαν την κυκλοφορία προκειμένου να περάσουν τον δρόμο, ενώ σε άλλη δημοσίευση, επίσης από την ίδια περιοχή, που αναρτήθηκε πριν από λίγες μέρες στη σελίδα «Κηφισιά Διαφάνεια» στο Facebook, φαίνεται ένας αγριόχοιρος να πλησιάζει αρκετά κοντά εκείνον που τον απαθανάτιζε με το κινητό.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα