Βασιλακόπουλος: Θέλουμε στα νησιά να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα

Νησί Σαντ6ορίνη
Photo: Pexels

«Θα πρέπει να μην παρεξηγήσουμε το μήνυμα. Το ότι ανοίγουν δραστηριότητες δε σημαίνει ότι τελείωσε η πανδημία. Αν σταματήσουμε να προσέχουμε θα έχουμε πισωγυρίσματα και πολύ πιο αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας. Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης, το βλέπουμε αυτό στα λύματα, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία που μειώνονται», δήλωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, o καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Σε όλα τα δύσκολα που μας συμβαίνουν κάποιοι άνθρωποι καταφεύγουν σε λάθος διεξόδους. Λύση είναι να κάνουμε γυμναστική, να κάνουμε ευχάριστα πράγματα, να βγαίνουμε βόλτα στον ήλιο» δήλωσε σχετικά με την αύξηση κατανάλωσης ναρκωτικών ουσιών που παρατηρείται στα λύματα.

Γυμναστήριο
Φωτογραφία: Pixabay

Πώς θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

Αναφερόμενος στο πώς θα μπορούσαν να ανοίξουν τα γυμναστήρια, και αν θα λειτουργήσουν αποκλειστικά με εμβολιασμένους, ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι «Τα γυμναστήρια, κυρίως τα κλειστά, είναι χώρος υψηλής επικινδυνότητας. Κυρίως αυτά που έχουν και αερόβια άσκηση, γιατί όταν τρέχουμε κάνουμε μεγάλο αερισμό, έχουμε μεγάλη εκπνευστική ροή και πάνε πιο μακριά τα σταγονίδια. Για αυτό υπάρχει σκέψη να ανοίξουν για τους εμβολιασμένους, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης σε κλειστούς χώρους είναι πολύ πιο μεγάλος».

Μετακινήσεις δύο ταχυτήτων στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα

Σχολιάζοντας τη σκέψη που υπάρχει οι μετακινήσεις προς τα νησιά να γίνονται υποχρεωτικά με self-test, rapid test, ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά να μην ισχύει η ίδια υποχρεωτικότητα για μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι «θέλουμε στα νησιά μας να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα για να στηρίξουμε τον τουρισμό μας, και λόγω υγειονομικών δομών. Επίσης είναι πιο εύκολος ο έλεγχος σε πλοία και αεροπλάνα».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα