Εμβολιασμός - AstraZeneca: «Ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι» δήλωσε ο 35χρονος που υπέστη θρόμβωση

Εμβολιασμός πολίτη
(EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

Ο 35χρονος Αλέξανδρος Μεταξάκης, που παρουσίασε διπλή θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca, μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega. Για το περιστατικό μίλησε με τη σειρά του και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

«Όταν έκανα το εμβόλιο, είχα απλώς πυρετό. Ύστερα από 11 ημέρες ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι, μούδιασε και νέκρωσε μέσα σε λίγα λεπτά και ξεκίνησε αφόρητος πόνος. Πήγα στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι είχα θρόμβωση και μετά μπήκα στο ΠΑΓΝΗ εσπευσμένα στο χειρουργείο. Το εμβόλιο το έκανα τη Μεγάλη Πέμπτη. Αντιμετωπίστηκε η πρώτη θρόμβωση και το Σάββατο το βράδυ, ξημερώματα Κυριακής, είχα νέο περιστατικό. Έκανα και νέα επέμβαση για να το ξεπεράσω. Δεν είχα υποκείμενα νοσήματα ή κάποια σχετική κληρονομικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεταξάκης.

«Δεν μετάνιωσα που έκανα το εμβόλιο. Αν είχα την ευκαιρία, όμως, τώρα θα το σκεφτόμουν περισσότερο πριν κάνω το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας. Είμαι 35 ετών. Έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και όλα οφείλονται στο εμβόλιο, απ' ό,τι φαίνεται» πρόσθεσε.

Εμβολιασμός
Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Ήταν η σπάνια περίπτωση που γνωρίζουμε ο κ. Μεταξάκης. Δεν ξέρω τον φάκελό του. Δεν υπάρχει πιθανότητα να του αφήσει κάτι αυτή η υπόθεση. Το σημαντικό είναι να αναγνωρίζεται νωρίς το γεγονός και να αντιμετωπίζεται γρήγορα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν θα γίνει η δεύτερη δόση με το AstraZeneca. Θα κάνει μάλλον άλλο εμβόλιο. Πρέπει κάθε ασθενής να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα» σημείωσε ο κ. Γαργαλιάνος.

«Είναι κλεισμένο το ραντεβού για τη δεύτερη δόση και δεν έχω μπει στην πλατφόρμα να κάνω κάποια αλλαγή. Θα κάνω τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά πρώτα θα κάνω εξετάσεις. Δεν μου είχαν αναφέρει οι γιατροί ότι μπορεί να παρουσιάσω δεύτερη θρόμβωση για να μην τρομοκρατηθώ, αλλά θεωρώ ότι ίσως το περίμεναν. Αυτό που συνέβη σε εμένα δεν σημαίνει ότι θα συμβεί στον καθένα, δεν χρειάζεται να τρομοκρατηθεί ο κόσμος» κατέληξε ο κ. Μεταξάκης.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα