Σχολεία – Εξαδάκτυλος: Είχαμε ζητήσει δύο self tests την εβδομάδα

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σήμερα το πρωί (17/5) μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη και αναφέρθηκε τόσο στα self tests στα σχολεία όσο και στην απόφαση της κυβέρνησης να απαιτείται από σήμερα η διενέργεια self test μόνο μία φορά την εβδομάδα για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Για τα self tests στα σχολεία

Αρχικά, όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα στα σχολεία, ενώ είχε γίνει συζήτηση για ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα.

self test
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, μιλώντας για την κυκλοφορία μετά τις 12.30, τόνισε ότι εξετάζεται ο τρόπος για τη μετάβαση σε μια ζωή χωρίς περιορισμούς, με ασφάλεια. «Σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε συνεχώς αναθεωρήσεις» τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Θα υπάρξει νέο lockdown στο μέλλον;

Επιπλέον, ο κ. Εξαδάκτυλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ενδεχόμενο να υπάρξει νέο lockdown στο μέλλον. Για το συγκεκριμένο ζήτημα μάλιστα υπογράμμισε το εξής: «Aπευχόμαστε να χρειαστεί να προτείνουμε νέους περιορισμούς, γι' αυτό κάνουμε έκκληση στους ανθρώπους να προσέχουν».

Έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων

Όσον αφορά το άνοιγμα του τουρισμού, έκανε λόγο για «άσκηση ισορροπίας», σημειώνοντας ότι «για να λυθεί επιτυχώς αυτή η εξίσωση, χρειάζεται η βοήθεια όλων ως προς την τήρηση των μέτρων».

Μάσκα
Photo: Unsplash

Για τις μεταλλάξεις της Covid-19

Τέλος, ως προς τις μεταλλάξεις ο πρόεδρος του ΠΙΣ εξήγησε ότι τα εμβόλια αντιμετωπίζουν όλες τις γνωστές μεταλλάξεις έως τώρα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία τους για τις μεγάλες συγκεντρώσεις.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα