Δημόσιο: Σε λειτουργία πλατφόρμα για ηλεκτρονικά ραντεβού

Μάκης Βορίδης Βουλή
© (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Απλοποιείται η επικοινωνία και η εξυπηρέτηση των πολιτών με το Δημόσιο με την εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού (iRantevou) που εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Οι συναλλασσόμενοι μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης rantevou.ypes.gr έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού με τη δημόσια υπηρεσία που επιθυμούν την ημέρα και ώρα που τους εξυπηρετεί (αλλά και να το ακυρώσουν και να το μεταθέσουν) και να ενημερωθούν για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ενδεχομένως χρειαστεί να έχουν μαζί τους.

Στην παρούσα φάση έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα οι Υπηρεσίες του Ειδικού Ληξιαρχείου Αθηνών, ενώ για όσους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικά, δίνεται η δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού τηλεφωνικώς καλώντας στη γραμμή εξυπηρέτησης 2131522522 (Από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 πμ έως 13:00 μμ).

«Η Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού είναι μια νέα υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, που κάνει την αυτοπρόσωπη επικοινωνία του πολίτη με αρμόδιους υπαλλήλους των Υπηρεσιών του πιο απλή. Μέσω της εφαρμογής αυτής μπορείτε να αναζητήσετε την υπηρεσία για την οποία επιθυμείτε να κλείσετε ραντεβού, να ενημερωθείτε για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να έχετε μαζί και να επιλέξετε την ημέρα και ώρα που σας εξυπηρετεί» αναφέρεται στην σχετική ιστοσελίδα

«Στόχος του κ. Βορίδη είναι η λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας να επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Επιτυγχάνεται έτσι η πάγια επιδίωξη του Υπουργού για την παροχή σύγχρονων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών τόσο σε καθεστώς έκτακτων όσο και κανονικών συνθηκών», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα