Φωτιά Σχίνος: Ένας 90χρονος ο βασικός ύποπτος για την πυρκαγιά

φωτια σχινος
ΕUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν 40.000 στρέμματα δάσους στην Κορινθία, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στον Σχίνο το βράδυ της Τετάρτης. Οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν πολλαπλά μέτωπα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά, ώστε να μην απειληθούν ανθρώπινες ζωές.

Τι δείχνουν οι έρευνες

Σημειώνεται πως η αιτία έναρξης της πρώτης μεγάλης φωτιάς για τη φετινή αντιπυρική περίοδο φέρεται να είναι η καύση ξερόκλαδων μέσα σε ελαιώνα στον Σχίνο Λουτρακίου.

φωτια σχινος
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΙΔΗΣ/ EUROKINISSI

Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που ερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς έχει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα καιμ σύμφωνα με το in.gr, εξετάζει ως βασικό ύποπτο έναν 90χρονο άνδρα. 

Ερευνάται εάν ήταν εκείνος που αποφάσισε να κάψει ξερόκλαδα από ελαιόδεντρα και υλικά που ευνοούν την πρόκληση πυρκαγιάς, σε μία ημέρα που οι άνεμοι ήταν ισχυροί και ο κίνδυνος να γιγαντωθεί μια φωτιά τεράστιος.

φωτια σχινος
ΕUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Στο Αλεποχώρι ο Πατούλης

Εν τω μεταξύ, στο Αλεποχώρι βρέθηκε το πρωί ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε πως δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός, ενώ έκανε λόγο για κάποια σπίτια που έχουν καεί, αλλά θα πρέπει να γίνει αυτοψία για να φανεί το μέγεθος της καταστροφής. Τέλος, αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις αναφορικά με τις καμένες εκτάσεις, σημειώνοντας πως είναι μεταξύ 40.000 - 50.000 τα στρέμματα που έγιναν στάχτη.