Φωτιά Ηράκλειο Κρήτης: Σοβαρές οι καταστροφές στο ξυλουργείο

μεγάλη φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης
maleviziotis.gr

Σοβαρές οι καταστροφές που υπέστη ξυλουργείο στην περιοχή Γάζι του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο λίγο μετά τις έντεκα το πρωί του Σαββάτου «τυλίχθηκε» στις φλόγες.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Στο σημείο βρέθηκαν οκτώ υδροφόρα οχήματα, ένα βραχιονοφόρο, τέσσερα βοηθητικά ενώ περίπου 30 πυροσβέστες επιχείρησαν, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά. Ενισχυτικά συμμετείχαν στο έργο της πυρόσβεσης και υδροφόρες του Δήμου Μαλεβιζίου αλλά και ιδιώτες.

φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης
neakriti.gr

Ο διευθυντής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου Μιχάλης Σεληνιωτάκης δήλωσε ότι επρόκειτο για μια δύσκολη πυρκαγιά, για την αντιμετώπισή της οποίας στήθηκε επιχείρηση σε μεγάλο μήκος. Λόγω της άμεσης αντίδρασης για την κατάσβεση της φωτιάς, δεν απειλήθηκαν γειτονικά σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ στο σημείο έσπευσε και η Ομάδα Ίκαρος της 3ης ΕΜΑΚ που με drone έδινε εικόνα στα επίγεια κλιμάκια, από τα σημεία που δεν υπήρχε οπτική επαφή.

Στο σημείο παραμένουν για επιτήρηση και καθαρισμό δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ το Ανακριτικό Τμήμα διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά και σε δασική έκταση στην περιοχή Βροχίτσα Πύργου

Επιπλέον, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή Βροχίτσα του δήμου Πύργου, για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, η οποία καίει δασική έκταση.

Πιο συγκεκριμένα, στο μέτωπο της φωτιάς, η οποία εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, επιχειρούν 24 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Τεράστια η οικολογική καταστροφή από τη φωτιά στα Γεράνεια Όρη

Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία 24ωρα έχουν καεί περισσότερα από 55.000 στρέμματα γης από τη φωτιά που ξέσπασε στο Σχίνο Κορινθίας και τα Γεράνεια Όρη, με τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής υπηρεσίας να δίνουν μια πραγματική μάχη για να περιοριστεί όσο το δυνατό γρηγορότερα η τεράστια οικολογική καταστροφή και να προστατευτούν κάτοικοι και οικίες. 

Αυτή την ώρα, η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή είναι καλύτερη και ο στόχος είναι να οριοθετηθεί η φωτιά εντός της ημέρας. 

φωτια σχινος
ΕUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Συνολικά επιχειρούν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», οκτώ (8) Α/Φ, οκτώ (8) PZL, δύο (2) Ε/Π και ακόμη δύο (2) Ε/Π του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. ως συντονιστικά.

Συνδρομή παρέχουν: δύο (2) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας
Φωτογραφία: Twitter

Ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων διεξάγεται από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα