Υπουργείο Παιδείας: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές/μετακινήσεις

Από σήμερα, Δευτέρα 24 Μαΐου, έως και την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 στις 15.00 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για χορήγηση κατ' εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης, για ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τους φοιτητές αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή transfer.it.minedu.gov.gr (κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφές) ή μέσω του αντίστοιχου υπερσυνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς των ιδρυμάτων – username και password.

Τάξη
Photo: Pixabay

Πενήντα νέα πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Υπενθυμίζουμε πως προ ολίγων ημερών το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως άλλα πενήντα νέα σχολεία, που χαρακτηρίζονται ως πειραματικά ή ως πρότυπα –41 και 9, αντίστοιχα–, προστίθενται στα 28 πρότυπα και 34 πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν. Μετά τη σχετική υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε, ο συνολικός αριθμός των πειραματικών και πρότυπων σχολείων είναι πλέον 112.

Τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία επεκτείνονται πλέον σε όλη τη χώρα, αναφέρει το υπουργείο. Από το σχολικό έτος 2021-2022, και στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις θα λειτουργούν πειραματικά σχολεία και στις 10 από τις 13 και πρότυπα.

«Επιδιώχθηκε κατά το δυνατόν τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία να αναπτυχθούν σε όλες τις βαθμίδες ως συνδεδεμένα σχολεία καθώς και σε πόλεις όπου υπήρχαν Τμήματα Επιστημών και Αγωγής της Εκπαίδευσης, ώστε να συνδεθούν λειτουργικά με αυτά και να υπάρξει η δυνατότητα στενής παρακολούθησής τους» επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα