Εξαφάνιση Τζόις: Σε δεξαμενή νερού εντοπίστηκε η σορός του 27χρονου

Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ
© anikolouli.gr

Νεκρός εντοπίστηκε τελικά ο 27χρονος Γάλλος Τζόις - Τίμοθι Ράντοτσικ, ο οποίος αγνοείτο από τον περασμένο Αύγουστο. Ειδικότερα, ο σκελετός του άτυχου χορευτή βρέθηκε μέσα σε δεξαμενή νερού σε ερειπωμένη έπαυλη στον Πειραιά, την περιοχή από την οποία και είχαν χαθεί τα ίχνη του στις 21 Αυγούστου 2020. Η εξέταση DΝΑ επιβεβαίωσε την τραγική αυτή εξέλιξη στην υπόθεση εξαφάνισης του 27χρονου Τζόις.

Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ
© anikolouli.gr

Ο νεαρός άνδρας εντοπίστηκε νεκρός κοντά στο πανδοχείο που έμενε όταν εξαφανίστηκε, όπως αναφέρει ο ιστότοπος anikolouli.gr, καθώς η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» είχε βρεθεί εξ' αρχής στην πρώτη γραμμή των ερευνών για τον εντοπισμό του 27χρονου.

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής;

Ακόμα δεν έχουν δοθεί επίσημες απαντήσεις για τα ακριβή αίτια θανάτου του 27χρονου, ωστόσο από την ιατροδικαστική εξέταση δεν εντοπίστηκαν κακώσεις στον σκελετό. Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, εφόσον δεν υπάρχουν ιστοί, δεν είναι εφικτό να γίνουν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, που πιθανόν θα έριχναν «φως» στην υπόθεση. 

Τη σορό του Τζόις την εντόπισαν παιδιά που έπαιζαν στο σημείο

Αξίζει να αναφέρουμε πως η σορός του 27χρονου χορευτή εντοπίστηκε σχεδόν εννέα μήνες μετά την εξαφάνιση του, από παιδιά τα οποία έπαιζαν στα μισογκρεμισμένα κτήρια της πρώην Έπαυλης Μαυρομιχάλη. Τα παιδιά, βρήκαν το μακάβριο αυτό εύρημα μέσα σε μία υδατοδεξαμενή και αμέσως ειδοποίησαν τους γείτονες και στον σημείο μετέβησαν άμεσα τόσο η Αστυνομία όσο και η Πυροσβεστική η οποία μάλιστα ανέσυρε και το πτώμα του Τζόις.

Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 27χρονου;

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Τζόις, ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή λέγαμε πως τα στοιχεία που είχαμε, δεν έδειχναν να είχε απομακρυνθεί ο Τζόις από τον Πειραιά. Πρέπει να δούμε κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκε εδώ, στα ερείπια». Παράλληλα, ο ίδιος είχε αναφέρει πως είναι απαραίτητο να διερευνηθεί σοβαρά ακόμα και το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τσιανάκας είχε δηλώσει: «Μας δημιουργείται η σκέψη ότι κάποιος μπορεί να του έχει κάνει κακό. Όλα τα πρόσωπα με τα οποία είχε συνδεθεί, μπαίνουν ξανά στο μικροσκόπιο, κάτω από μία άλλη ιδιότητα πια. Από μία εξαφάνιση μυστήριο, μπορεί να μιλάμε για μία ανθρωποκτονία μυστήριο. Εάν κάποιος θέλει να κάνει κάτι κακό ή να κρύψει κάτι εδώ όπου βρέθηκε ο σκελετός, είναι ο ιδανικός χώρος….».

Ποιος ήταν ο Τζόις - Τίμοθι Ράντοτσικ

Ο Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ, 27 ετών, ζούσε στο Ρόσμπουργκ της Γαλλίας, και ήρθε στην Ελλάδα στις 5 Ιουλίου 2020 και διέμενε σε πανδοχείο στον Πειραιά. Την ημέρα της εξαφάνισης του, όπως αναφέρεται, είχε πει ότι θα πάει για διαλογισμό, ωστόσο ξαφνικά τα ίχνη του χάθηκαν.

Οι ιθύνοντες του πανδοχείου συγκέντρωσαν και παρέδωσαν τα προσωπικά του αντικείμενα στην Ασφάλεια Πειραιά. Μέσα στη σακούλα υπήρχαν τα ρούχα του Τζόις, το κινητό του, η ταυτότητά του και ορισμένα έγγραφα μεταξύ των οποίων και μία αίτηση για εργασία, γεγονός που οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο 27χρονος ενδιαφερόταν και επεδίωκε να μείνει στη χώρα μας. 

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη αίτηση αφορούσε γνωστή εταιρία η οποία προσλαμβάνει άτομα από διάφορες χώρες του κόσμου προκειμένου να κάνουν το relocation και να εργαστούν σε τηλεφωνικό κέντρο.

Ο Τζόις, στην αίτηση αυτή είχε δηλώσει ως διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του το σπίτι μιας Ελληνίδας φίλης του, με την οποία μοιράζονταν κοινά ενδιαφέροντα. Φαίνεται πως και η ίδια με υπεύθυνη δήλωσή της, είχε συναινέσει σε αυτό.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα