Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Εντοπίστηκαν 53 κάνναβης

ποσότητα ναρκωτικών
© astynomia.gr

Δύο άτομα συνελήφθησαν για διακίνηση ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης βάρους 53 κιλών, σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς. Τα δύο αυτά άτομα δε συμμορφώθηκαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν.

Οι συλλήψεις

Ειδικότερα, συνελήφθησαν χθες (27/05/2021) το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και απείθεια, δύο άτομα:

  • ένας 46χρονος ημεδαπός και
  • ένας 48χρονος αλλοδαπός
λευκό αυτοκίνητο
© astynomia.gr

Τι ακριβώς έγινε;

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των προαναφερόμενων ατόμων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κάνναβης.

Πιο αναλυτικά, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες πρωινές ώρες εντοπίσθηκε από προαναφερόμενους αστυνομικούς, σε περιοχή της Καστοριάς, να κινείται Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 46χρονο ημεδαπό και συνεπιβάτη τον 48χρονο αλλοδαπό.

Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν οι αστυνομικοί στο όχημα, ο οδηγός δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή . Ακολούθως, ο 46χρονος εγκατέλειψε το όχημα στην πόλη της Καστοριάς και με τον 48χρονο συνεπιβάτη του τράπηκαν σε φυγή πεζή.

κινητά και λεφτά
© astynomia.gr

Άμεσα εντοπίστηκαν, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι, οι οποίοι κατείχαν και μετέφεραν από κοινού με το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, 2 ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν 50 συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη, συνολικού βάρους 53 κιλών.

Στη συνέχεια, από την έρευνα προέκυψε ότι, ο 48χρονος επανήλθε παράνομα στη χώρα μας, την ώρα που εκκρεμούσε σε βάρος του το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, καθώς και σε έδαφος Schengen.

Όσα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τις Αρχές

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 53 κιλά ακατέργαστης κάνναβης
  • Ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • Χρηματικό ποσό των 3.550 ευρώ
  • 4 κινητά τηλέφωνα και
  • 5 κάρτες 

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς  ενήργησε προανάκριση για την υπόθεση, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Δείτε ΕΔΩ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα