ΕΛ.ΑΣ - Συναγερμός: 2,6 εκ. ευρώ από τρεις διαρρήξεις στην Αττική

Περιπολικό
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τρεις διαρρήξεις με λεία 2,6 εκατομμύρια ευρώ σε λιγότερο από 72 ώρες σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, με τις αστυνομικές αρχές να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Ακόμη και οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν μπορούν να πιστέψουν τα όσα τους εξιστόρησαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι έχασαν τις περιουσίες τους από διαρρήκτες οι οποίοι τρύπωσαν στις ιδιοκτησίες τους και τους αφαίρεσαν αμύθητους θησαυρούς.

Η αρχή έγινε με μια γυναίκα στου Παπάγου, η οποία την περασμένη Τετάρτη (26/5) ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές και ανέφερε ότι έχει πέσει θύμα διάρρηξης. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν αμέσως στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου της πολυκατοικίας, όπου εκεί η γυναίκα τούς ανέφερε ότι οι δράστες έφυγαν από το σπίτι της με το χρηματοκιβώτιο που είχε στο δωμάτιό της. Μέσα σε αυτό υπήρχαν –όπως κατήγγειλε– 150.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας περίπου 5.000 ευρώ.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες ώρες και οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος του Βύρωνα γίνονταν δέκτες ενός παρόμοιου περιστατικού. Μια 90χρονη γυναίκα τους ειδοποίησε λέγοντας ότι, ενώ εκείνη έλειπε από το σπίτι της την περασμένη Τετάρτη (21/5), όταν επέστρεψε σε αυτό, το είδε άνω κάτω. Αμέσως κινήθηκε προς την ντουλάπα του δωματίου της, όπου είχε κρυμμένο έναν αμύθητο θησαυρό. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η ηλικιωμένη γυναίκα έκρυβε στην ντουλάπα –όπως ανάφερε στους αστυνομικούς– κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ και χρηματικό ποσό 150.000 ευρώ.

Όχημα Αστυνομίας
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πέρασαν δύο μέρες και στους Αμπελόκηπους αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί μια από τις μεγαλύτερες διαρρήξεις που έχουν συμβεί με θύμα ιδιώτη. Μια 73χρονη κατέβηκε στην αποθήκη που διατηρεί στην πολυκατοικία όπου διαμένει και διαπίστωσε ότι η πόρτα της ήταν παραβιασμένη. Όταν εισήλθε εντός αυτής, διαπίστωσε ότι κάποιοι την είχαν σαρώσει από σε άκρη σε άκρη προκειμένου να βρουν αυτό που έψαχναν. Η γυναίκα, όπως είπε στους αστυνομικούς, δεν είχε κατέβει από το διαμέρισμά της στην αποθήκη που βρίσκεται στο υπόγειο τις τελευταίες δέκα ημέρες. Σήμερα που πήγε εκεί προκειμένου να πάρει κάποια πράγματα, διαπίστωσε τη διάρρηξη. Όταν οι αστυνομικοί τη ρώτησαν τι της πήραν οι δράστες, δεν πίστεψαν στα αυτιά τους, όταν άκουσαν την 73χρονη να τους αναφέρει ότι η λεία των δραστών ανέρχεται σε κοσμήματα αξίας 2.000.000 ευρώ.

Παρότι η γυναίκα είχε αποφασίσει να κρύψει τον θησαυρό της στην αποθήκη του διαμερίσματός της, δεν είχε πάρει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Δεν υπήρχε πόρτα ασφαλείας ούτε κάποιος συναγερμός που θα ήταν αποτρεπτικός για τους δράστες.

Οι αστυνομικοί πλέον μετά τα τρία «χτυπήματα» εξετάζουν όλα τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους για να φτάσουν στα ίχνη των δραστών. Μάλιστα, δεν αποκλείουν η συμμορία ή οι συμμορίες να είχαν σχετική πληροφόρηση για τα θύματά τους, δηλαδή την οικονομική τους ευρωστία, αλλά και τα σημεία που είχαν κρυμμένους τους θησαυρούς τους.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα