Βασιλακόπουλος: Μονόδρομος ο εμβολιασμός - Μην ακούτε τους ψεκασμένους αντιεμβολιαστές

«Η λύση είναι μία, είναι μονόδρομος, είναι ο εμβολιασμός» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ Θ. Βασιλακόπουλος. 

«Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο» ανέφερε ο καθηγητής όσον αφορά την περίπτωση της αναισθησιολόγου στη Θεσσαλονίκη που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και επιμένει πως δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί.

«Δυστυχώς, υπάρχει κι ένα πολύ μικρό ποσοστό συναδέλφων μου οι οποίοι ουσιαστικά αρνούνται την πραγματικότητα» είπε, ενώ προέτρεψε τον κόσμο να μην ακούει τους –όπως τους χαρακτήρισε– τρελαμένους, ψεκασμένους αντιεμβολιαστές.

«Παρά ταύτα, θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι περίπου το 85% των γιατρών έχουν εμβολιαστεί» συνέχισε, τονίζοντας εκ νέου πως οι γιατροί αρνητές του εμβολίου είναι μειονότητα.

«Άρα η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών πιστεύει στον εμβολιασμό και έχει εμβολιαστεί» κατέληξε, προσθέτοντας πως, αντί να συζητάμε μόνο περί ατομικών δικαιωμάτων, πρέπει να δούμε πότε τα ατομικά δικαιώματα επηρεάζουν και τα δικαιώματα του συμπολίτη μας, τονίζοντας πως το γεγονός ότι χειρουργεία ασθενών έχουν «πάει πίσω» αυτή τη στιγμή εξαιτίας του γεγονότος δεν είναι λίγο.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, ο καθηγητής εξέφρασε την άποψη πως το κράτος έχει δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα προγράμματα εμβολιασμού πανευρωπαϊκά, γεγονός που αναγνωρίζεται από τους Ευρωπαίους επιστήμονες.

«Εάν εμείς δεν εκμεταλλευτούμε αυτή τη δυνατότητα που μας δίνει το κράτος, θα είμαστε και ως λαός άξιοι της μοίρας μας» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.