Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Τι θα γίνει με μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας

Εστίαση
Φωτογραφίες: Παύλος Ιορδανίδης

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα και τα επόμενα ζητήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα να τίθενται στο τραπέζι της συζήτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που θα απασχολήσουν την επιτροπή είναι η μουσική στους χώρους εστίασης και τους γάμους και η απαγόρευση κυκλοφορίας, που ισχύει από τις 00.30 έως τις 05.00 τα ξημερώματα.

«Υπομονή έως τα μέσα Ιουνίου»

Για το τελευταίο ζήτημα πάντως ερωτήθηκε χθες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία συνέστησε υπομονή μέχρι τα μέσα του μήνα. Στο μέτωπο των περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η κ. Πελώνη έδειξε προς τα μέσα Ιούνιου σε ό,τι αφορά την άρση του μέτρου της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι επ’ αυτού (σ.σ. την άρση της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας), θα πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τα μέσα Ιουνίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, πάντως, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε από τη 01.00 τα ξημερώματα είτε από τη 01.30. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.