Αναισθησιολόγος στο «Γεννηματάς»: Δεν θέλω να κάνω το εμβόλιο, ο καθένας κάνει το σώμα του ό,τι θέλει

Νοσοκομείο
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αναστάτωση προκλήθηκε το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης, καθώς ανεμβολίαστη αναισθησιολόγος βρέθηκε θετική στον κορονοϊό λίγο πριν μπει σε χειρουργείο.

Η αναισθησιολόγος έκανε τεστ κορονοϊού –το οποίο βγήκε θετικό–, καθώς ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η χειρουργική αίθουσα άμεσα εκκενώθηκε και απολυμάνθηκε, ενώ οι υγειονομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί της υποβάλλονται ακόμα σε διαδοχικά τεστ – μέχρι στιγμής είναι όλοι αρνητικοί. Μετά τον εντοπισμό του κρούσματος τα χειρουργεία συνεχίστηκαν κανονικά στις υπόλοιπες αίθουσες της ορθοπεδικής κλινικής του «Γεννηματάς».

Τι είπε η αναισθησιολόγος στη Θεσσαλονίκη

Η αναισθησιολόγος μίλησε στο Mega, όπου δήλωσε: «Δεν είμαι η μοναδική που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Δεν είμαι η μοναδικός γιατρός που βρέθηκα θετική, και είμαι από τους γιατρούς που προσέχω. Είμαι από τους γιατρούς που έρχομαι συνέχεια σε επαφή με θετικούς ασθενείς και δεν τους ζητάω να εμβολιαστούν για να τους βάλω χειρουργείο».

Στη συνέχεια, η αναισθησιολόγος αρνήθηκε πως το χειρουργείο έκλεισε διότι εκείνη βρέθηκε θετική και δήλωσε πως δεν θα ήθελε να κάνει το εμβόλιο, αλλά ότι δεν είναι κατά των εμβολιασμών: «Κι αυτό το πράγμα, ότι εξαιτίας μου έκλεισαν χειρουργεία και “πάγωσαν” τα χειρουργεία, πόσο τραγικά ψέματα μπορούν να πουν; Ντρέπομαι γι’ αυτούς που το κάνουν, γιατί κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει το σώμα του ό,τι θέλει. Εγώ είμαι από αυτούς που δεν θα ήθελα να κάνω το εμβόλιο, τουλάχιστον για τώρα. Υπάρχουν λόγοι, και προσωπικοί και υγείας. Δεν είμαι κατά. Ο κάθε άνθρωπος για τον εαυτό του θα αποφασίσει, θα σκεφτεί και θα κάνει ό,τι νομίζει πως είναι καλό για τον εαυτό του και την οικογένειά του».