Πανελλήνιες - Self tests: Μέχρι αύριο η προμήθεια στους υποψηφίους

Πανελλήνιες 2021
(EUROKINISSSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)

Έως αύριο, Σάββατο 5 Ιουνίου –εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων των φαρμακείων–, μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία τα δύο πρώτα δωρεάν self tests οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλήνιες για τα Γενικά Λύκεια και μία ημέρα αργότερα για τα Επαγγελματικά. Οι υποψήφιοι καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των εξετάσεων θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self test, PCR ή rapid test). 

Το πρώτο τεστ για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου. 

self test
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δεύτερο τεστ για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιουνίου. Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο τεστ θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι συμμετοχή στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά τον κορονοϊό, προβλέπεται μόνο εφόσον υπάρχει εργαστηριακά αποδεδειγμένη ασθένεια Covid-19 του υποψηφίου.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα