Χανιά - Pfizer: «Λάθος» συναγερμός για τη νοσηλεύτρια - Δεν παρουσίασε θρόμβωση

Εμβόλιο
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στο νοσοκομείο Χανίων η είδηση ότι 66χρονη νοσηλεύτρια μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Pfizer παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα στα κάτω άκρα. 

Η νοσηλεύτρια είχε εμβολιαστεί με εμβόλιο της Pfizer και –παρότι το εν λόγω εμβόλιο δεν έχει συσχετιστεί ποτέ με συμπτώματα θρομβώσεων– ξεκίνησε για προληπτικούς λόγους μια σειρά εξετάσεων στο νοσοκομείο μετά την εμφάνιση ορισμένων συμπτωμάτων, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλα κυλούν ομαλά με την υγεία της.

εμβόλιο pfizer
© AP

O διευθυντής παθολογικού τομέα και νεφρολόγος του νοσοκομείου Χανίων κ. Τζανάκης μίλησε στο neakriti.gr, όπου και δήλωσε: «Η γυναίκα δεν έχει θρόμβωση. Το ενδεχόμενο αυτό αποκλείστηκε με μια σειρά εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε. Πιθανότατα πρόκειται για αρθρίτιδα ισχίου, αλλά θα συνεχιστούν οι εξετάσεις. Εξάλλου, μέχρι σήμερα το εμβόλιο με το οποίο εμβολιάστηκε δεν έχει ποτέ συνδεθεί με πιθανές θρομβώσεις. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στη βραχεία νοσηλεία και πιθανόν να βγει από τη βραχεία».

Το περιστατικό προκάλεσε προς στιγμήν ανησυχία, ωστόσο –σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση του νοσοκομείου– επρόκειτο για «λάθος συναγερμό».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα