Συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: «Πράσινο φως» για την επέκταση του ωραρίου

Άνοιγμα εστίασης
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει σήμερα και αναμένονται να ληφθούν αποφάσεις υπέρ της άρσης συγκεκριμένων περιορισμών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως θα δοθεί «πράσινο φως» για την παράταση κατά μία ώρα της βραδινής κυκλοφορίας καθώς και για την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.

Παράλληλα, αναμένεται να εγκριθεί η αύξηση των ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις από την 1η Ιουλίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα αυξηθούν στα 200 – από 100 που είναι σήμερα.

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, η Επιτροπή αναμένεται να ταχθεί υπέρ της επέκτασης του ωραρίου, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στη 01.30, αντί για τις 00.30 που ισχύει σήμερα.

Στο μεταξύ, αναμένεται να δοθεί «πράσινο φως» για την επιστροφή της μουσικής σε καφέ, εστιατόρια, beach bars, το οποίο μάλιστα φαίνεται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Προς το παρόν, δεν πρόκειται να υπάρξει μεταβολή στην απαγόρευση για όρθιους πελάτες στους χώρους εστίασης, η οποία θα συνεχίσει να ισχύει κανονικά.