Θέματα - Νέα Ελληνικά: Σε τι κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες εξετάσεις

EUROKINISSI

Πριν από λίγη ώρα το υπουργείο Παιδείας ανάρτησε τα θέματα που «έπεσαν» στα Νέα Ελληνικά για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. 

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν μεταξύ άλλων σε άρθρο της «Καθημερινής» με τίτλο «Αθλητές: Αιχμάλωτοι της… επιτυχίας». Το κείμενο αναφέρεται στις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιτυχημένοι επαγγελματίες αθλητές, δίνοντας πρόσφατα παραδείγματα από την επικαιρότητα και τα ζητούμενα στο θέμα της Έκθεσης ήταν αφενός τα εμπόδια των αθλητών για την κατάκτηση των υψηλών στόχων και προσδοκιών και αφετέρου τα εφόδια και τα προσόντα για την επιτυχία.

Μετά τη χθεσινή πρεμιέρα με τη Νεοελληνική Γλώσσα και λογοτεχνία, αύριο, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα συνεχίσουν στις Πανελλήνιες με την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), των Μαθηματικών (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας).

Νίκη Κεραμέως
Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Κατεπείγουσα αγωγή κατά ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Τετάρτης

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή για την αυριανή 24ωρη απεργία, με στόχο τη «διασφάλιση των πανελλαδικών εξετάσεων».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων» επισημαίνει.

Νέα Ελληνικά
Νέα Ελληνικά θέματα
Νέα Ελληνικά θέματα
Νέα Ελληνικά θέματα
Νέα Ελληνικά θέματα
Νέα Ελληνικά θέματα
Νέα Ελληνικά
Πηγή: Υπουργείο Παιδείας
Νέα Ελληνικά θέματα
Πηγή: Υπουργείο Παιδείας
Νέα Ελληνικά θέματα
Νέα Ελληνικά θέματα
Νέα Ελληνικά θέματα
Νέα Ελληνικά θέματα

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα