Απεργία: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ηλεκτρικός
Πηγή: (EUROKINISSI / ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ )

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα

- Τα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό (γραμμές 1, 2 και 3) και τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10.00 το πρωί.

- Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13.00 - 17.00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν στις 12.00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18.00 ή και αργότερα.

- Οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12.00 έως τις 16.00. Στο διάστημα αυτό δεν θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Δεμένα πλοία
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε περιφρούρηση στα πλοία καλούν τους ναυτεργάτες οι διοικήσεις των 12 σωματείων της ΠΝΟ

«Να μη λείψει κανείς από την περιφρούρηση της απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, που έκρινε παράνομη τη σημερινή 24ωρη απεργία των ναυτεργατών.

«Στον μακρύ κατάλογο των εκβιαστικών μεθοδεύσεων των εφοπλιστών και των επαίσχυντων αποφάσεων των Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως και η σημερινή, που έκρινε την απεργία των ναυτεργατών στις 16 Ιούνη παράνομη, απαντάμε ότι θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων από τη μαζική - μαχητική συμμετοχή των ναυτεργατών και στην αλληλεγγύη των εργαζομένων» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των σωματείων, που καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 10.00 το πρωί.

«Δεμένα» σήμερα τα πλοία στα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης

«Δεμένα» θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία στα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης, λόγω της απεργίας που αποφάσισε το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Παξών και Διαποντίων νήσων, «Άγιος Σπυρίδωνας».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Ναυτεργατών, «η απεργία, που θα ισχύσει σε όλους τους τύπους των πλοίων, αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων και συμπαράσταση στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατικών σωματείων της δύναμης της ΠΝΟ. Απαιτούμε άμεση υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας του 2021 και του 2020, που εγκληματικά καθυστερούν, με σκοπό την κατάργησή τους και την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου που καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα