Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα που «έπεσαν» σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία

Πανελλήνιες εξετάσεις

EUROKINISSI

Με Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία συνεχίστηκαν σήμερα, Τετάρτη, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 για τους υποψηφίους από τα Γενικά Λύκεια. Είναι το δεύτερο μάθημα στο οποίο εξετάζονται οι μαθητές των ΓΕΛ, μετά τη Νεοελληνική Γλώσσα στην οποία εξετάστηκαν τη Δευτέρα, ενώ αύριο, Πέμπτη, οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Προ ολίγου, το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε τα θέματα τα οποία «έπεσαν» σήμερα στους υποψηφίους των ΓΕΛ.

  • Για να δείτε τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) πατήστε εδώ
  • Για να δείτε τα θέματα στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) πατήστε εδώ
  • Για να δείτε τα θέματα στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) πατήστε εδώ

«Σωστά κλιμακούμενα θέματα, με μια δυσκολία, ώστε να διακρίνονται οι μέτριοι από τους καλούς μαθητές. Πιο απαιτητικά από τα περσινά, χωρίς να ξεφεύγουν από το επίπεδο του σχολικού βιβλίου. Καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης, χωρίς όμως γεωμετρικό πρόβλημα. Στο τελευταίο ερώτημα χρειαζόταν γνώση από την ύλη της Β' κατεύθυνσης» αναφέρουν καθηγητές φροντιστηρίου, σύμφωνα με το newsit.gr, για τα θέματα που «έπεσαν» στα Μαθηματικά. 

Yπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα