Παγώνη: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες

Σε περίπου έναν με ενάμιση μήνα θα δοθούν οι οδηγίες για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε όσους είχαν εμβολιαστεί στην πρώτη φάση του εμβολιασμού, εκτίμησε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη.

Σημείωσε ότι ενδεχομένως να μη χρειαστούν όλοι να λάβουν τρίτη δόση. Για όσους εμβολιάζονται την παρούσα περίοδο ανέφερε ότι θα χρειαστούν την τρίτη δόση έπειτα από περίπου έναν χρόνο.

Αναφορικά με τις μάσκες στις διακοπές, η κ. Παγώνη τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να τις φορούν ειδικά σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπως στα σοκάκια ενός νησιού, που –όπως τόνισε– δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου.

Σημείωσε πως, όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν σε ένα ποσοστό 80%, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες, ούτε σε εσωτερικούς χώρους.

Αναφερόμενη στην κατάσταση των νοσοκομείων, τόνισε ότι υπάρχει βελτίωση σε σχέση με τον κορονοϊό, αλλά ότι αργεί η αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, επειδή χρειάζονται πολυήμερες νοσηλείες.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η πίεση που δέχεται το σύστημα είναι μεγάλη από άλλους ασθενείς, σημειώνοντας πως οι τελευταίες εφημερίες ήταν πολύ δύσκολες, και όχι εξαιτίας του κορονοϊού.