Γλυκά Νερά - Λυδία: Επικοινωνία των δύο οικογενειών για το μέλλον της μικρής

Καρολάιν και Μπάμπης

Αύριο το μεσημέρι, αναμένεται η απολογία του 32χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν μέσα στην κατοικία τους στα Γλυκά Νερά. Αν και ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί, όπως αναφέρει σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός του Mega, μεταφέρθηκε για το μεσημέρι, καθώς ο συνήγορος θα πρέπει να πάρει το ψηφιακό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

«Οι ποινές είναι μικρές για να μπορούν να εφαρμόζονται»

Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, μίλησε για το θέμα ο δικηγόρος, και δρ. Εγκληματολογίας, κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου. «Έχουμε μια μικρή εργαλειοθήκη ποινών και ανελαστική. Στην ανάκριση θα ξεκινήσουν όλα από το μηδέν. Θα επαναληφθούν ενδεχομένως κάποιες πράξεις της προδικασίας. Οι ποινές είναι μικρές, με τον ποινικό κώδικα οι ποινές έπεσαν σε όλα τα αδικήματα, ακόμα και τα πιο σοβαρά.

Αυτό έγινε για να μπορούν να εφαρμόζονται. Το βασικό αποτρεπτικό εργαλείο μιας πολιτείας είναι να έχει ένα σύστημα που μπορεί να δράσει γρήγορα, που ερευνά, εντοπίζει, και γρήγορα στέλνει στη δικαιοσύνη. Είναι νωρίς ακόμα για το θέμα της τιμωρίας αυτού του ανθρώπου. Το σημαντικότερο είναι να βελτιώσουμε τα ανακλαστικά του συστήματός μας», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

imerologio, Karoline
fthis.gr

«Το σύστημά μας πρέπει να φροντίσει το παιδί. Οι αυστηρές ποινές όταν κάνουν τα δικαστήρια 8-9 χρόνια να τις επιβάλλουν, χάνουν την αποτρεπτική τους ποινή. Δεν έχουμε εκπαιδευμένο σύστημα αρχών που να εμπνέει ασφάλεια σε τέτοιες υποθέσεις που είναι γενικά απλές», πρόσθεσε.

Υπάρχει επαφή των δύο οικογενειών

Αναφορικά με την κηδεμονία της μικρής Λυδίας, του μωρού του ζευγαριού, η διαδικασία από την εισαγγελία έχει ήδη ξεκινήσει. Οι κοινωνικές υπηρεσίες θα εξετάσουν και τα δύο περιβάλλοντα, και της οικογένειας του δράστη και της οικογένειας της 20χρονης, για να κρίνουν που θα πάει προσωρινά το παιδί, ενώ αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, το δικαστήριο θα λύσει τη διαφωνία.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα