Βατόπουλος - Εμβολιασμός: «Δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα όπως τέθηκε ως ζήτημα»

Εμβόλιο
EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

«Η εξέλιξη της επιδημίας» σημείωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, «εξαρτάται από τη συμπεριφορά της κοινωνίας, το πόσο γρήγορα θα γίνει ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων. Δεν είναι μοιραίο να έχουμε πολλά κρούσματα, αλλά δεν είναι και κάτι που μπορούμε να αποκλείσουμε».

Στη συνέχεια, ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα των εμβολισμών, υποστηρίζοντας ότι «πολλές φορές η μεγάλη πίεση φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Υπάρχει υποχρεωτικότητα σε πολλά πράγματα στη ζωή μας. Παγκοσμίως έγιναν εκατομμύρια εμβολιασμοί χωρίς σοβαρές παρενέργειες».

καθηγητής Βατόπουλος
(Πηγή: aftodioikisi.gr)

Και συνέχισε: «Ο κόσμος πρέπει να πειστεί για την ασφάλεια του εμβολίου και την ηθική υποχρέωση που έχουμε ως κοινωνία να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο. Δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα όπως τέθηκε ως ζήτημα. Είναι μια συζήτηση που έφυγε από τον στόχο. Πρέπει να πειστεί ο κόσμος. Εφόσον σου ανατίθεται να περιποιηθείς έναν ηλικιωμένο ευάλωτο, οφείλεις να είσαι εμβολιασμένος».

Τέλος, σημείωσε ότι το εμβόλιο προστατεύει από την βαριά νόσηση και τον θάνατο, ενώ σχετικά με το αν και πότε θα γίνει τρίτη δόση εμβολίου, είπε ότι αυτή μπορεί να συμβεί μετά τον Σεπτέμβριο.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα