Φωτιά στην Σταμάτα - Εκκενώνεται ο οικισμός Γαλήνη

Φωτιά
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, κοντά σε κατοικημένη περιοχή ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής. 

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας του Δήμου Διονύσου, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν στα πέντε μποφόρ. Σε επί τόπου επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώνεται ο οικισμός Γαλήνη.

Twitter Αττική

Μήνυμα από το 112 στους πολίτες

Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα. «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Πρόεδρος Σταμάτας: Δίνουμε μάχη να μην πάει στα σπίτια

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Σταμάτας Γιώργος Κόκκαλης δίνεται μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά προς τον οικισμό “Γαλήνη”:

«Οι ώρες είναι κρίσιμες, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και δυστυχώς φυσάει πάρα πολύ. Όλα τα πυροσβεστικά μέσα δίνουν μάχη να περιορίσουν την κατάσταση, αλλά ακόμα είναι δύσκολα τα πράγματα. Όλοι δίνουν μάχη να μην πάει η φωτιά προς τ αριστερά, όπου είναι ο οικισμός “Γαλήνη” γιατί εκεί υπάρχουν πάρα πολλά σπίτια».

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας. Στο σημείο ο Αρχηγός Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και στο Κέντρο Επιχειρήσεων είναι ήδη ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

ΓΓΠΠ: Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες

Επείγουσα ειδοποίηση έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. 

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα